341 kroner pr. skind

Generelt har efterspørgslen efter pels aldrig været større. Derfor er der fortsat meget høje priser på auktionen i Glostrup, hvor 1,5 millioner skind er solgt i de seneste dage.

Kopenhagen Fur tog i denne uge hul på en ny auktionssæson. Det skete med en stor international efterspørgsel, som derfor sikrede fortsat meget høje priser på minkskind.

Gennemsnitsprisen endte på 341 kroner mod 283 kroner på den tilsvarende auktion i 2009. 1,5 millioner minkskind blev solgt på den to dage lange auktion. Omsætningen nåede lidt over 540 millioner kroner.

- Der er vinter i Europa, Rusland og Kina, og det sætter øjeblikkeligt skub i pelssalget. Kina har i de senere år været dynamoen i detailsalget, men Rusland og nu også Europa er igen kommet op i gear. Vi får positive efterretninger fra alle vores hovedmarker, og det lover rigtig godt for den nye sæson, siger salgsdirektør Kenneth Loberg, Dansk Pelsdyravlerforening/Kopenhagen Fur.

Stort forbrug

På verdensplan har forbruget af pels aldrig været større end i disse år, og pels udgør en central del af modebilledet. Dette sammenholdt med vinterens tidlige indtog får altså detailhandlere verden over til at melde om en god sæsonstart og gode forventninger til resten af detailsæsonen.

Kopenhagen Furs december-auktion er den første af fem i auktionssæsonen, som løber frem til september 2011.

I den periode forventer Kopenhagen Fur at udbyde og sælge næsten 21 millioner minkskind – det er ny volumenrekord for verdens største pelsauktionshus.

I de seneste 10 år har Kopenhagen Fur næsten fordoblet udbuddet, blandt andet med stor tilgang af skind fra udlandet. Den danske minkproduktion udgør nu omkring 14 millioner skind. 

Læs også