Patrioternes formand retter skarp kritik mod regeringen

Regeringen tvinger danske arbejdspladser ud af landet og modarbejder eksportindtægter. Det slår Peder Cederfeld de Simonsen fast i sin beretning i aften i Odense.

Kritikken af Danmarks regering er barsk, når formanden for Patriotisk Selskab, godsejer Peder Cederfeld de Simonsen, her til aften betræder talerstolen i Odense Congress Center, hvor foreningen afvikler sin generalforsamling.

Ifølge formanden er det er svært at forstå, at regeringen tvinger danske arbejdspladser i landbrugets forædlingsindustri, der rangerer blandt de tre bedste i verden, ud af landet, og på den måde også modarbejder gode og sunde eksportindtægter.

- Den førte politik skader ikke alene landbrugserhvervet, men hele det danske samfund og dermed også den såkaldte danske velfærdsmodel, lyder formandens analyse.

Ukantsdanmarks udfordringer
Peder Cederfeld de Simonsen forholder sig også til de danske ydreområders udfordringer i sin beretning.

- I forhold til udkantsdanmark og den jobskabelse, der er, og fortsat kan være i fødevaresektoren, virker den førte politik  fuldstændig forfejlet, påpeger Peter Cederfeld de Simonsen og tilføjer, at dansk landbrug på alle områder befinder sig i en vanskelig økonomisk situation.

Han føjer til, at en anden grundlæggende årsag er, at de danske rammevilkår er fire til fem gange mere byrdefulde end i andre EU-lande.

- Stigende skatter og afgifter rammer både den primære produktion, landbrugets forædlingsindustri og den øvrige følgeindustri, der har et langt højere omkostningsniveau end i andre lande.

Dansk belastning
Ifølge Peter Cederfeld de Simonsen forholder det sig således, at for eksempel Tyskland og Sverige i modsætning til Danmark har lettet landbrugets økonomiske rammevilkår.

- Det burde være overflødigt at understrege, at væsentligt dårligere rammevilkår i høj grad belaster dansk landbrugs konkurrenceevne på eksportmarkeder til skade for både indtjening og arbejdspladser, lyder det advarende fra Peter Cederfeld de Simonsen.

Læs også