Fynbo danmarksmester i veterantraktorpløjning

VETERANPLØJNING: Claus Bech fra Søndersø vandt titlen i Gørlev med sin Farmall og bugserplov.

29 pløjere deltog forrige lørdag ved Danmarksmesterskabet i Veterantraktorpløjning 2009 ved Gørlev på Vestsjælland.

Betingelserne var ikke helt optimale på grund af det lidt regnvåde vejr, men alle gik seriøst til opgaven, og der blev lavet veludført pløjning med de gamle traktorer og plove. Overdommer Peter Koefod var fuldt tilfreds med forløbet af konkurrencen og konstaterede et meget tæt løb blandt deltagerne.

Besøgstallet nåede op i nærheden af 500 - lige fra børnefamilier til ældre landmænd. Et antal entusiastiske hestepløjere samt en maskinudstilling med nutidens plove og traktorer var med til at fuldende et billede af over 100 års pløjning.

Fynske pløjemestre
Claus Bech, Søndersø, fra Motor og Veterantraktor Klubben Fyn (MTKF), vandt konkurrencen for bugserplove, og da han opnåede det højeste pointtal blandt alle deltagerne, blev han udråbt til danmarksmester.

Endnu en fynbo var med blandt de 12 pokalvindere, nemlig Finn Nielsen, Bogense, der er medlem af den landsdækkende Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK), og som blev nummer tre med 1-furet liftplov.

DM i Veterantraktorpløjning 2009 var arrangeret af Pløjeforbundet af 1997, der udgøres af Veterantraktorens Venner (VTV) fra Lolland Falster, Motor og Veterantraktor Klubben Fyn (MTKF) samt den landsdækkende Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK).

De tre klubber laver lokale udtagelser over hele landet og slutter af med afholdelse af DM. Næste år er det den fynske klub, der arrangerer danmarksmesterskabet.

1. Thomas Bertram, Varde, DVTK. 2. Alex Saxe Andersen, Sorø, DVTK, 3. Finn Nielsen, Bogense, DVTK.

1. Hans Fr. Clemmensen, Tinglev, DVTK, 2. Kurt Sværke, Stubbekøbing, VTV, 3. Kjeld Jørgensen, Snertinge, DVTK.

1. Claus Bech, Søndersø, MTKF, 2. Ole Olsen, Gram, DVTK, 3. Christian Andersen, Ribe, DVTK.

1. Torben Busk, Viskinge, DVTK, 2. Bent Nielsen, Fredericia, DVTK, 3. Geert Hartvigsen, Viuf, DVTK.

Læs også