Stærk hjælp til fastkørte maskiner

BEREDSKAB: Hurtighed, prisbillighed og stærke maskiner er grundlaget for arbejdet i Dansk Autohjælp, siger Frank Buchhave, Hjørring, der er ude ved landbrug hver eneste dag.

- Der er ikke noget landmanden har, vi ikke kan trække fri eller transportere. I reglen tager en opgave allerhøjest to timer, og vi kommer indenfor en time efter opkald, siger Frank Buchhave, der de sidste to år har drevet Dansk Autohjælp med udgangspunkt i Hjørring.

Han lægger vægt på, at det materiel, Dansk Autohjælp Hjørring kører med, er klar til dagens maskiner.

- For fem år siden kørte landmanden med en traktor på 80 hestekræfter. I dag er maskinerne meget større. De mindre traktorer og redskaber kan landmanden også selv trække fri i dag. Det har han selv grejet til. Når vi bliver tilkaldt, gælder det derfor oftest en gyllevogn, en mejetærsker eller en af de helt store traktor, der er kørt fast. Det har vi grejet til at kunne klare, siger Frank Buchhave og fortæller om en 28 tons gravemaskine, der var totalt gravet ned, og som Unimog’en kunne trække fri.

Unimog med kræfter
Dansk Autohjælp Hjørring har to Unimog, en blokvogn, syv biler og en kran.

- Der er ikke noget landmanden har, vi ikke kan flytte. Vi har det stærkeste grej og kan også sætte en stor vendeplov eller mejetærsker på blokvognen, siger han.

De to Unimog har 20 tons spil og 2,5 kvadratmeter ankerspader.

- Så vi kan stå fast til enhver opgave. Vi behøver ikke tilkalde en ekstra bil. Den ene kan klare det alene. Det sparer landmanden jo mange penge på i forhold til timelønnen, siger Frank Buchhave og tilføjer med et smil, at den Unimog, han kører med, er tre gange så stærk som konkurrentens.

Abonnementsordning er pengespild
Alle opgaver klares efter aftale.

- Vi har nogle abonnementsordninger, specielt på biler, men det er ikke så mange. Vi kommer jo indenfor en time, hvis nogen ringer uanset abonnementet, siger Frank Buchhave og tilføjer:

- Og det er jo ikke så ofte landmanden har brug for os nu om dage, så for ham er abonnementsordninger ofte penge ud af lommen. Landmanden kan jo se på det, han plejer at betale i abonnement og regne ud, hvor mange timers hjælp, han kan få for det.

Frank Buchhave vil ikke ud med faste priser, men fortæller, at de er ganske konkurrencedygtige. Hvilket bekræftes af kunder.

Alsidig hjælp
Frank Buchhave og hans folk har også en dyretransport. Hvis et kreatur skal nødslagtes, kommer de og sørger for nødslagtningen og sørger for, at dyret er på slagteriet indenfor de 45 minutter, det kræves, for at det kan blive afregnet. Det kræver blot en dyrlægeerklæring.

De fleste opgaver gælder private biler, men der er i gennemsnit en landbrugsopgave om dagen i forretningen i Hjørring. Og det bliver mere, spår Frank Buchhave.

Der er indgået en landsdækkende aftale med Tryg, således at alle deres abonnementer er dækket ind med gratis autohjælp igennem deres medlemskab hos Tryg.

Dækker hele landet
Fra Hjørring dækker Frank Buchhave og hans ansatte et område fra Hirtshals til Tylstrup og fra Skiveren til Grønhøj. I Hjørring er der fast tre mand på arbejde plus tilkaldevagter. Men da firmaet Dansk Autohjælp er landsdækkende, hjælper de enkelte afdelinger også hinanden, hvis behovet opstår.

- Reglen er, at de der ringer skal have hjælp indenfor en time. Og det får de, understreger Frank Buchhave.

Læs også