FirstFarms klar til at gå på børsen

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Nordens første landbrugsaktieselskab, FirstFarms, har på en uge fået tilstrækkelig mange tegninger til at sikre børsnoteringen.

- Vi er vældig godt tilfredse med, at vi på kun godt en uge har fået tilstrækkelig mange tegninger til, at vi kan starte vores investeringer i Østeuropa, siger bestyrelsesformand i nordens første børsnoterede landbrugsaktieselskab, Henrik Hougaard.

Selskabet har fået tegninger på over tre millioner styk aktier og er dermed kommet over minimumsgrænsen og kan således garantere, at børsnoteringen gennemføres som planlagt.

Tegningen fortsætter frem til første december, med mindre det viser sig, at grænsen nås før denne skæringsdato. Som udgangspunkt har selskabet udbudt fem millioner styk, men hvis interessen er større, kan der tegnes yderligere én million styk, hvorved kapitalen når op på 600 millioner kroner.

Herudover vil selskabet låne i forholdet en til en, således at den samlede kapital kan nå op på 1,2 milliarder kroner.

Bestyrelsesformand Henrik Hougaard vil dog ikke give nogen vurdering af, om der bliver brug for den sidste million aktier.

- Det er for tidligt at sige noget om, og jeg kan heller ikke give nogen vurdering af, hvordan det kommer til at gå med kursen, når selskabet kommer på børsen. Foreløbig koncentrerer vi os bare om børsnoteringen og konstaterer, at der er bred interesse fra såvel private som landmænd og professionelle investorer, siger Henrik Hougaard.

Henrik Hougaard vil heller ikke afsløre noget om eventuelle investeringsplaner i Østeuropa, men selskabet har tidligere oplyst, at det har sikret sig optioner i en ukrainsk svineproduktion.

Læs også