Forårstraktortræk

(Landbrug FYN) Det fynsk/syd- og sønderjyske landsdelstraktortræk, som måtte opgives i Båring i oktober, afvikles i stedet 19. marts i Arnum.

Mange fynske landboungdomsmedlemmer studerer i denne tid med stor interesse meteorologernes langtidsprognoser. Bag denne overvældende interesse for fremtidens vejrudsigter ligger det forhold, at sidste års landsdelstraktortræk, som var arrangeret i Båring på Nordfyn i oktober, bogstaveligt talt druknede i pløre og derfor ikke kunne godkendes som kvalifikation til DM i traktortræk. Da traktortræk-DM 2005 for lang tid siden er planlagt til afvikling på Døllefjelle Stadion på Lolland, lørdag den 30. april, er det nødvendigt at afvikle et nyt landsdelsstævne i god tid forinden. Dette er nu fastlagt til afholdelse lørdag den 19. marts i Arnum ved Gram i Jylland hos Niels Schmidt, der har en velegnet bane.

Ligesom i oktober er det Fyns LandboUngdom, der står som arrangør af landsdelsstævnet - dog med en række lokale idrætsforeninger til at varetage salg af mad og drikke m.v. - Bortset fra, hvis der ligger en meter sne, så skal traktortrækket simpelthen gennemføres, næsten uanset hvordan vejret er, siger Jakob Andersen fra Vestfyns LandboUngdom, som er med i det fynske traktortrækudvalg. Han erkender, at marts måned er et temmelig utraditionelt tidspunkt til afholdelse af traktortræk. Men tidspunktet har ikke kunnet »trækkes« længere, hvis vinderne skal have mulighed for at forberede sig til DM. - Vi regner med, at ca. 40 traktorer vil deltage i landsdelsstævnet, siger Jakob Andersen. 25 har kvalificeret sig ved de regionale konkurrencer, og der ud over vil der være nogle stykker, som deltager uden for konkurrencen for at få noget erfaring. Desuden kommer der nok et par specialbyggede traktorer, som lige skal prøves af, inden sæsonen starter for alvor.

Fra Fyn møder tre deltagere op til landsdelsstævnet. Det er Alf Christensen, der kører med en John Deere 8520 fra Ringberg Sørensen, Lundsgårds Maskinstation. Det er Michael Larsen, der kører med en Ford TW 30 fra Kragmann i Middelfart. Og det er Team Sportson, der med base hos Halm 80 i Skalkendrup består af Jakob Andersen og Kristoffer Jensen. Kristoffer er »pilot« på team’ets godt 20 år gamle Ford 8700, som for øjeblikket gennemgår en ombygning, der gerne skulle bringe motoren op på noget over 300 HK. - Nummer et og to fra hver af de fem vægtklasser ved landsdelsstævnet går videre til DM, fortæller Jakob. Han oplyser, at Fyns LandboUngdom vil arrangere en bustur til traktortræk-DM på Lolland den 30. april. Påstigningssteder og -tider vil blive annonceret i god tid inden arrangementet.

Læs også