Dørene åbnes i nyt kontorhus

(LANDBRUG FYN) På fredag eftermiddag viser SAB den nye administrationsbygning til 12 millioner kroner frem.

Siden i sommers har beboerne i Skamby været befriet for den tunge trafik af foderbiler og korntransportvogne til og fra byens store grovvarevirksomhed, S.A.B. - Landbrugets Andel.

Trafikken føres nu i stedet ad den nyanlagte tilkørselsvej fra Ullerupvej, hvor der er indbygget to brovægte - til både ind- og udgående færdsel - ud for virksomhedens nyopførte administrationsbygning.

Bygningen, der blev taget i brug i juli måned og som på fredag den 5. november fremvises for kunder, forretningsforbindelser og beboerne i Skamby, rummer ekspedition, salgs- og indkøbsafdeling, bogholderi og de øvrige administrative funktioner - sammen med et stort laboratorium, hvor der direkte fra brovægten indhentes prøver af de indgående vognlæs.

12 millioner kroner er prisen på det flotte, fremtidssikrede og funktionelle kontorbyggeri på i alt 850 kvadratmeter, hvoraf de 200 kvadratmeter udgør den nye vejerbod og laboratorium.

- Vi er ovenud tilfredse med resultatet, og det hele ser ud til at fungere efter hensigterne, lyder det fra SAB’s direktør Bent Juul Jørgensen.

Han oplyser, at projektet har været to år undervejs - fra den første idé blev skabt, til bygningen stod færdig i sommer. Selve opførelsen, der er forestået af lokale håndværkere med murer- og tømrerfirmaet Gert Fogt A/S som hovedentreprenør, tog godt et halvt år.

Det er kun godt 20 år siden, at den hidtidige kontorbygning på Bredgade i den anden ende af virksomheden blev opført.

- Den var bygget til 12 medarbejdere og en omsætning på 70 millioner kroner om året. I den nye bygning sidder vi 32 og omsætningen når i år op over 600 millioner kroner, fortæller Bent Juul Jørgensen, der sammen med flere af medarbejderne har medvirket til indretningen af den nye administrationsbygning.

- Vi har haft hjælp af arkitektfirmaet Sydconsult i Odense, og flere forslag blev skrottet, inden vi fandt frem til den endelige løsning, hvor der i høj grad er lagt væk på en indretning efter vore funktioner og som vi arbejder i dagligdagen.

Med indretningen er det ekspeditions- og salgsfolkene, som kunderne først møder, medens bogholderiet og produktfolkene er »gemt« lidt væk.

Som nævnt inviteres der på fredag til åbent hus, hvor der fra kl. 12.00 til 15.00 bliver rig lejlighed til at se indretningen af det nye kontorhus og møde SAB’s medarbejdere.

Ligeledes vil der være åbent på fabrikken og det store lagerområde i Skamby, der ligger et hundrede meter bag den nye administrationsbygning - altså med plads nok til, at der i området mellem de to komplekser vil kunne opføres yderligere lagerfaciliteter.

Gæsterne på fredag bydes på forplejning i et telt udenfor det nye kontorhus. Derfor beder SAB om tilmelding på tlf. 63 85 22 00. Man kan endnu i dag og i morgen nå at blive meldt til arrangementet.

Læs også