Demonstration gjorde indtryk

(Effektivt Landbrug) Der blev sat tanker i gang om maskinernes tryk i marken hos mange af dem, der deltog i maskindemonstration på Fyn.

Dæktryk, marktryk, lufttryk. Tryk-ordene føg igennem den klare luft, da 200 landmænd i sidste uge samledes til maskindemonstration på Bramstup Gods syd for Odense.

Mange af deltagerne gav udtryk for, at demonstrationen gjorde indtryk på dem, selv om enkelte også savnede mere viden om, hvad landmanden skal investere i for at køre med det rette marktryk, samtidig med at de økonomiske seler i marken skal bære.

- Hvad betyder valg af dækmontering for eksempel for marktrykket? Hvor meget betyder det, om man kører med tvillingemontering, brede dæk eller bæltetraktor? Jeg savner mere viden om, hvad vi skal investere i for at få det bedste resultat, sagde en af deltagerne, Henrik Buhmann fra Vordingborg, der har 130 hektar med planteavl og grøntsager.

En af de ting, som kunne være relevant at kigge nærmere på, kunne være Michelins nye XeoBib-dæk. Det mente i hvert fald Poul Otto Møller Hansen fra Nordisk Dæk Import i Brørup.

- Hvis det passer, at dækket kan køre med et konstant lufttryk på 1 bar uafhængig af hastigheden på både mark og vej, så kommer masser af landmænd fremover til at køre på disse dæk. Det er en fantastisk nyskabelse indenfor dækverdenen, sagde han til de forsamlede landmænd.

Læs også