Fynsk formand for Familielandbruget

(LANDBRUG FYN) Formand for Fyns Familielandbrug, Ib W. Jensen, Bukkerup ved Glamsbjerg, valgtes mandag som ny formand for Dansk Landbrugs Familielandbrugssektion efter Peder Thomsen. Han lykønskes her af Dansk Landbrugs formand Peter Gæmelke.

Den nye formand for Dansk Landbrugs Familielandbrugssektion blev Ib W. Jensen, der i forvejen er formand for Fyns Familielandbrug. På årsmødet, der blev afholdt i dag i Nyborg, fik han flest stemmer i tredie valgrunde.

Allerede i første runde fik han flest stemmer, mens Sven-Aage Steenholdt, Vamdrup, fik færrest stemmer. I anden runde blev Ole Andersen, Bøgballe, stemt ud. Dermed stod sidste valgrunde mellem Henrik Bertelsen, Vejen, som fik 49 stemmer og Ib W. Jensen, der blev valgt med 88 stemmer.

Ib W. Jensen driver et landbrug på 66 hektar ved Bukkerup nær Glamsbjerg på Fyn blandt andet med specialproduktion af grønsager.

Forud for valget har den nye formand på møder rundt omkring i regionerne advaret mod, at familielandbruget lokalt slår sine rådgivningstjenester sammen med landboforeningernes.

- Det er nødvendigt, at vi opretholder vores egen rådgivning. Hvis ikke vi har den, vil vi ikke altid have den viden, som er nødvendig for, at vi kan bevare vores politiske styrke, sagde han blandt andet på det første valgmøde.

Ole Andersen ønskede ikke at stille op til næstformandposten. Af de to næstformandskandidater Sven-Aage Steenholdt og Henrik Bertelsen fik den hidtidige næstformand flest stemmer 77, mod Henrik Bertelsens 64 stemmer.

Læs også