Det blev ikke JA

(LANDBRUG FYN) Trods godt fynsk samarbejde var ingen giftestemning i Nyborg mellem landboforeningerne og familielandbruget.

Formanden for De fynske Landboforeninger kunne ikke lade være med at benytte dagen, hvor der er kongeligt bryllup i hovedstaden – til på Fyns Familielandbrugs generalforsamling at gå lidt på »frierfødder«.

- Jeg takker i hvert fald for det gode samarbejde på Fyn – og så kan man så på en dag som denne altid fundere over, hvad det kan udvikle sig til, sagde landboforeningsformand Niels Hansen til forsamlingen på Hotel Nyborg Strand.

Hverken familielandbrugets fynske formand Ib W. Jensen eller Henrik Bertelsen - hans kollega fra Ribe og i øvrigt også kandidat til at afløse Peder Thomsen som landsformand senere på året – havde i sinde at tage imod hånden fra kollegerne i Dansk Landbrug.

- Vi går ikke i giftetanker i øjeblikket. Tværtimod har vi en synlig husmandspolitik i Dansk Landbrug, fordi vi er mange i Familielandbruget, pointerede Ib W. Jensen.

Og Ribe-formanden, der på vegne af Dansk Familielandbrug gæstede generalforsamlingen, håbede ikke, at der bliver tale om tvangsægteskab.

- Men vi kan konstatere, Niels Hansen, at du og I andre snart ligner os i familielandbruget. Egentligt var det bedre, hvis vi i Dansk Landbrug havde et stærkere modspil, der kunne give strukturdebatten nyt liv.

Læs også