Traktortræk under tag

(LANDBRUG SYD)Traktortræk behøver ikke nødvendigvis køres på en udendørs bane. Er hallen lang nok, kan der også køres med tag over, som det skete i weekenden på Gamst Maskinstation.

Traktoren speedes op og drøner af sted, røgen hænger tykt under loftet, og på få sekunder er »slæden« trukket de 100 meter af sted over den jævne bane.

Stedet er Grønnevej 2 nær Vejen nærmere bestemt i en mere end 100 meter lang hal hos Gamst Maskinstation, der lægger bane til det årlige indendørs traktortræk med »Team Gesten« som arrangør, og både traktorer og tilskuere strømmer til.

- I år var der 637 betalende tilskuere, og med kørere og hjælpere har der været i nærheden af de 800 mennesker i hallen, fortæller en af arrangørerne, Lars Bierbaum, til Landbrug Syd.

Det er på niveau med trækket i fjor, og flere end 50 traktorer viste om ikke tænder så i hvert fald kræfter, og der var ikke kun lokale kørere på startlisten. Der var også deltagelse fra Sjælland - den ene række blev i øvrigt vundet af netop en kører fra Sjælland nærmere bestemt Slagelse.

- Det gik stille og roligt, lyder meldingen fra Lars Bierbaum på spørgsmålet om arrangementets afvikling.

Et enkelt træk printede sig dog ind hos adskillige i hallen. Efter at være stejlet i starten trak en af kørerne traktoren med tvillinghjul skæv, så der kun var få centimeter mellem hjulet og porten, men den blev ikke ramt – var det sket, ville den sidste halvdel af arrangementet være foregået uden port…

Læs også