Land og by mødes til høstmarked

(LANDBRUG SYD) Der bydes på dyr, maskiner, fødevareudstillinger, boder og børnearrangementer på næste lørdags høstmarked i Esbjerg, hvor en marksprøjte med et vingefang på 24 meter vil være blikfang.

På markedet vil der også være nogle af landbrugets store maskiner, bl.a. en fabriksny marksprøjte med et vingefang på 24 meter. Brancheforeningen Dansk Planteværn ved direktør Per Kristensen er sammen med planteavlere fra Sydvestjysk Landboforening parate til at tage en debat med forbrugerne om miljø, sprøjtning og optimal fødevaresikkerhed.

For enden af Torvet - i Torvegade mellem Skolegade og Danmarksgade - etablerer en række af amtets gårdbutikker et marked med boder, mange med økologiske produkter i kølemontren og på disken.

Arla Foods, Danske Slagterier og Kødbranchens Fællesraad byder Høstmarkedets besøgende på smagsprøver, opskrifter og information om produktionsforhold.

I Dansk Pelsdyravlerforenings telt er fagfolk parate til at fortælle om dyrevelfærd og branchen samt vise anvendelsen af dens produkter, mens DLG bl.a. stiller med et udsnit af de fodermidler, som både det professionelle landbrug og hobbylandbrug anvender.

FDB er med på Høstmarkedet for første gang - med udstillingen Forbrugerjunglen.

Danmarks Landboungdom, Grindsted Landbrugs- og Husholdningsskole samt Sydjyllands Landbrugsskole fortæller om livet og jobmulighederne på landet.

I følge Esbjerg Politi blev Høstmarkedet i 2002 besøgt af 25.000 mennesker. Arrangørerne håber på godt vejr og et tilsvarende antal besøgende i år. Succesen i Esbjerg er i øvrigt rygtedes til Vejen, som for første gang holder Høstmarked lørdag 6. september.

Læs også