Bredt program fra Lemken

(Effektivt Landbrug) På baggrund af virksomhedens hidtil bedste år har den store tyske landbrugsmaskinfabrikant, Lemken GmbH & Co. KG, netop præsenteret en række nyheder inden for jordbearbejdning og såning.

Alsidighed var nøgleordet, da en af Europas helt store producenter af landbrugsmaskiner og redskaber - specielt inden for områderne jordbearbejdning og såning - Lemken GmbH & Co. KG, for nylig præsenterede en lang række nyheder til den kommende sæson.

I forbindelse med præsentationen kunne Lemkens administrerende direktør, Dr. von Busse, oplyse, at Lemken afsluttede året 2002 med den højeste omsætning i firmaets historie, nemlig 77,6 millioner euro.

- På det vesteuropæiske marked har vi set en tilbagegang på 7 procent, mens eksporten udviser en fremgang på 14 procent, oplyste Dr. von Busse. Således er der tale om en omsætningsfremgang på 20 procent i Frankrig, og en fordobling af omsætningen i Irland. Men den største vækst i omsætningen kommer fra Østeuropa, hvor først og fremmest Rusland - men også markeder som Tjekkiet og Ungarn - indtil nu har vist en positiv udvikling.

Blandt årets nyheder vistes et landhjul, hvormed pløjedybden kan justeres hydraulisk, således at pløjearbejdet bliver både lettere og mere præcist. Selve ploven, Vario-Opal, kan indstilles elektronisk og kan desuden udstyres med en hydraulisk justerbar Fix Pack furepakker, som blandt andet kan leveres med kunststofvalser.

Stubkultivatoren Thorit 8, der er beregnet til at trækkes af en mellemstor traktor, er svaret på mange ønsker fra kunder med mindre eller mellemstore landbrug. Thorit 8 med stor frihøjde og parallelophængte tallerkenskær og dobbelte trykvalser efter tandsektionen er blandt andet velegnet til nedmuldning af halm.

Luft-såmaskinen Solitair 8, der er beregnet for mindre og mellemstore brug, kan ligeledes kombineres og sammenbygges med forskellige harvetyper.

Solitair 8 er »lillesøster« til den teknisk avancerede Solitair 9, der kan udstyres med Lemkens helt nye computerstyrede system, der kan optimere udsædsmængden ved at tælle kernerne i stedet for at regulere efter vægt eller rumfang. Dermed kan man uanset kernestørrelse og -vægt opnå et optimalt planteantal i kornmarken.

Læs også