Fyn klar til årets dyrskue i Odense

(LANDBRUG FYN) Torsdag, fredag og lørdag i denne uge danner dyrskuepladsen i Odense ramme om Det fynske Dyrskue, der byder på både traditioner og nyheder.

Der er lagt op til tre spændende og festlige dage, når Det fynske Dyrskue torsdag den 12., fredag den 13. og lørdag den 14. juni slår portene op til den store dyrskueplads midt i Odense.

Sidste år nåede dyrskuets besøgstal godt 38.000, og arrangørerne, De fynske Landboforeninger, håber på mindst lige så mange besøgende i år.

Dyrskuet er traditionelt stedet, hvor land og by mødes, og hvor bybefolkningen har mulighed for at komme i nærkontakt med landmandsfamilierne og deres dyr og få et indtryk af, hvad der foregår - og produceres - i det danske landbrug.

Endvidere byder dyrskuedagene på et stort antal opvisninger og præsentationer af både dyr, maskiner og produkter, så der er nok at se og opleve for besøgende i alle aldre.

Ifølge dyrskuechef Frans Erve bliver der på dette års fynske dyrskue udstillet 270 stykker malkekvæg, 105 stykker kødkvæg, 50 får, 21 geder, 125 heste og 8 æsler.

Der ud over er der tilmeldt ikke færre end 154 dyr af alle mulige arter og racer til børnedyrskuet, som i år fejrer 50 års jubilæum.

Antallet af maskinudstillere m.v. er med i alt ca. 200 en smule lavere end sidste år. Til gengæld er flere af standene større, så udstillingsarealet som sædvanlig er udnyttet til sidste kvadratmeter.

Læs også