Giver spædgrisene Coca-Cola

(Effektivt Landbrug) Fokusområder med små og store tiltag under nøje kontrol og opfølgning er et motiveringsværktøj for medarbejderne og et vigtigt element i Esben Graff Jensens driftsledelse.

Først giver man søerne en skefuld salatolie og nu er man på Håstrupgård Svineproduktion begyndt at give smågrisene Coca-Cola.

Skifter grisene det italienske køkken med olievædet tilbehør ud med en amerikansk Coca-Cola kultur for at ende som en dansk flæskesteg med rødkål og sprødt svær?

- Salatolien til søerne stopper vi med igen, siger driftsleder Esben Graff Jensen.

- Faringerne foregår tilsyneladende en smule lettere. Men i samme periode har vi fået lidt færre totalfødte. Nu vil vi så stoppe med salatolien og vurdere, om der var en reel effekt ved det.

- Det søde stads ser faktisk ud til at have en drøngod effekt på de spæde grises maver, forklarer Esben Graff Jensen, der ikke har noget imod hele tiden at have eksperimenter i gang i produktionssystemet.

- Det er meget motiverende - og også lidt sjovt - hele tiden at dreje fokus. Det giver en øget opmærksomhed på visse ting i en periode, og det lærer alle noget af. Fordi vi hele tiden kan få resultaterne frem fra forskellige tiltag, gør vi jo ikke noget i blinde af den grund.

- Lige nu er vi også meget spændte på, hvordan det går med de første 4. lægssøer. Dem venter vi os meget af og satser på, at de kan rette op på den stagnation i effektivitetsfremgangen, vi har oplevet på det sidste, håber han.

På personalesiden tog det kun kort tid at finde en ny mand til afløsning for Flemming West Thomsen, der rejser til Canada.

- Gennem et rekrutteringsbureau har vi allerede lavet aftale med en ny mand, der skal afløse på den vigtige post i løbeafdelingen. Ligeledes har vi fået en ny medarbejder i farestalden, efter at en af vore hidtidige medarbejdere, der selv har små børn, ønskede at starte som dagplejer derhjemme.

Læs også