Landbrug, motion og sunde kostvaner

(LANDBRUG SYD) Nej tak til slik tilsat vitaminer og øget opmærksomhed omkring genmodificerede fødevarer var blandt emnerne i forbindelse med generalforsamlingen i foreningen Familie og Samfund Region Sønderjylland.

- Vitaminiseret slik - hvad er der dog, der sker? Det burde forbydes på stedet. Og sodavandsautomater på skoler hører heller ingen steder hjemme. Her bør forældrene virkelig stille krav om fjernelse af de underlødige automater og i stedet forlange frugtboder, sagde Edel Petz, der også puffede til debatten om genmodificerede fødevarer:

- Gensplejsede fødevarer bør mærkes, så forbrugeren helt nøje og tydeligt ved, om varen er genmodificeret eller ej. Selv om vi kan få GMO ind ad bagdøren via kød/fjerkræ/æg, der er produceret med foderblandinger indeholdende GMO, bør forbrugeren have en chance for at vælge via en mærkning.

- Jeg tror, at vi i Familie og Samfund skal gøre mere for at få gang i motion for hele familien - det passer også til årets tema »Kom med ud og gå og lad os snacke os sunde«, hvor der sættes fokus på sammenhængen mellem mellemmåltider og motion, sagde Edel Petz, der i øvrigt henviste til en planlagt gåtur hos lokalforeningerne 28. september, hvor 10 kroner per deltager går ubeskåret til Julemærkehjemmet.

Læs også