Case New Holland omlægger gæld for to milliarder dollars

Case betaler gæld til Fiat med obligationer.

Ved at reducere gælden i Case New Holland med virkning fra 2005 opnår Case New Holland rigelig finansiel likviditet. Af den totale gæld, der tilbagebetales, forfalder 1,3 milliarder dollars i 2003. Netto-gælden i Case New Holland vil med officiel virkning fra den 31. december 2002 falde til et niveau på omkring 1,5 milliarder dollars, og netto-gælden i selskabet vil herefter kun udgøre 24 procent af aktiverne mod hidtil 56 procent. Renteudgifterne forventes at blive reduceret med næsten 100 millioner dollars om året før skat.

De faste obligationer vil automatisk blive omsat til almindelige Case New Holland aktier på basis af en omsætningskurs på 20 dollars pr. aktie, hvis den gennemsnitlige slutkurs pr. aktie på noget tidspunkt over en periode på 30 handelsdage i træk overstiger 24 dollars til og med den 31. december 2006, eller 21 dollars på noget tidspunkt efter den 1. januar 2007. Tidsterminerne for obligationerne kan ikke ændres uden, at 95 procent af Case New Hollands aktionærer godkender det.

- Vores plan for rekapitalisering vil sikre en afgørende forbedring af kapitalstrukturen i Case New Holland. Denne transaktion sikrer den klarest mulige tilkendegivelse fra hovedaktionæren Fiat overfor Case New Holland, siger Case New Hollands finansdirektør, Michel Lecomte.

Case New Hollands aktionærer er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 27. marts i år for at ratificere rekapitaliseringsplanerne. Mødet kommer til at foregå på selskabets registreringsadresse i Amsterdam, Holland.

Læs også