Sag om laboratorium fortsætter

Der er lagt op til et slagsmål om samlingen af fødevarelaboratoriet i Esbjerg – nogle politikere forsøger at samle flertal mod ministerens afgørelse.

Sagen om flytningen af fødevareregion Vejles laboratorium til Esbjerg er langt fra slut. Flere politikere har meldt sig på banen med meninger, og fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) får ikke lov blot at læne sig tilbage og tage afgørelsen om en flytning som en ting uden lokale interesser.

- Fødevareministeren svarede ikke klart nok på spørgsmålene bl.a. omkring fødevaresikkerheden, som vil blive berørt, hvis laboratoriet flyttes til Esbjerg, siger Karen Klint (S) til Kanal 94 i Vejle Amt efter et samråd med ministeren.

Karen Klindt vil nu stille et såkaldt paragraf 20 spørgsmål, som koncentrerer sig om fagligheden i ministerens beslutning om at flytte fødevarelaboratoriet fra Vejle. Samtidig regner hun også med, at der vil blive stillet spørgsmål til Mariann Fischer Boel i Folketingssalen.

Jørn Dohrmann (DF) er medlem af Folketingets fødevareudvalg og valgt i Vejle Amtskreds. Han mener, at politikerne i Vejle Amt er i mod afgørelsen og afkræver ministeren et svar på, at der ligger en faglig og ikke en politisk grund bag beslutningen. Han finder det samtidig ulogisk at flytte den fra Vejle til Esbjerg.

Lissa Mathiasen (S) siger til JydskeVestkysten, at hun vil forsøge at skabe et flertal mod ministerens beslutning, og sagen kommer på fødevareudvalgets møde 24. oktober, hvor det bliver den tidligere fødevareminister Ritt Bjerregaard (S), der skal køre sagen.

I hele forløbet har Mariann Fischer Boel afvist, at ændringerne i strukturen får nogle konsekvenser for fødevaresikkerheden – de fem laboratorier vil kunne udføre de sammen opgaver som de 11.

Læs også