23.000 til »Grøn Søndag«

Der var især mange børnefamilier på besøgsgårdene, hvor de kunne prøve at malke en ko,

røre ved grisene, se moderne malkerobotter, lære at plukke æbler eller opleve konkurrencer i pløjning.

Formålet med Grøn Søndag er at give børn og voksne mulighed for at opleve, hvad det vil sige at drive landbrug i Danmark i dag. Samtidig er Grøn Søndag en oplagt anledning til en snak mellem forbruger og landmand om blandt andet naturforvaltning, dyrevelfærd og

fødevaresikkerhed.

Det fine vejr over hele landet betød, at de mange aktiviteter på gårdene blev afviklet på opti-mal vis – til glæde for såvel besøgende som værter. Det gjaldt også hos svineproducent Carl Bruun, Esromgaard ved Græsted på Nordsjælland. Ved hans arrangement var der halmlege-plads og skattejagt til børnene, traktortur ned til Esrum Sø og smagsprøver på magre svine-kødsretter.

– Det har været en utrolig stor fornøjelse at slå dørene op og opleve børnenes spontanitet og den generelt store interesse hos de besøgende. Samtidig har det været spændende at diskutere landbrugsproduktion i bynære områder i relation til dyrehold og husdyrgødning, fortæller Carl Bruun. Han og familien driver landbrug i et af Danmarks ældste landbrugsområder, og stedet nævnes første gang i munkenes dagbøger fra 1151.

Læs også