Hård kamp om tredjepladsen

De fem bedst sælgende traktormærker i Danmark befæster deres indbyrdes positioner med rivalerne CaseIH og Massey-Ferguson som faste duellanter om tredje- og fjerdepladsen.

Efter et par stille måneder i forår og forsommer bragte juli måned atter nyregistreringerne af traktorer op på et lidt mere normalt leje.

Mod bare 175 traktorer i maj måned og 193 i juni blev i alt 259 traktorer førstegangsregistreret i juli måned og dermed klar til at rulle ud i høsttravlheden og det tunge efterårsarbejde.

Som i halvårsstatistikken, der blev bragt i Effektivt Landbrug for en måned siden, kæmpes der bravt om tredje- og fjerdepladsen mellem CaseIH og Massey-Ferguson. Det yderste mulehår i kapløbet bragte CaseIH ind på tredjepladsen i juli måned, mens samme placering gik til Massey Ferguson i det samlede resultat for første halvår. Begge gange var forskellen blot én traktor.

Hver femte nye traktor i Danmark er fortsat en blå New Holland, mens hver sjette er en grøn John Deere. De to populære mærker synes derfor stabile på henholdsvis første og andenpladsen.

Valtra kan fortsat i fred og ro søge at spise kirsebær med de store. Som sagerne står, sælges ikke en eneste af de øvrige mærker på det danske traktormarked i et antal, der blot nærmer sig halvdelen af Valtra’s salg.

Blandt de øvrige mærker har Fendt og McCormick dog markeret starten på andet halvår med et par markante fremgange i forhold til resultaterne fra første halvår.

Læs også