Foderfirma i glas og ramme

Over 350 mennesker stimlede sammen i DLA’s lokaler, da Landsforeningen den lokale andel holdt åbent hus i deres nye lokaler ved havnen i Fredericia.

Formanden for DLA, Erik Ellegaard, og direktøren, Per Dige, tog imod den store mængde besøgende kolleger, konkurrenter, leverandører, repræsentanter for forsyningsleddene og andre samarbejdspartnere samt ejerne – folk fra landets lokale andelsforretninger.

Det var som et stort cocktailparty med en summen af kollegial snak, mens gæsterne balancerede med deres sandwiches i den ene hånd og et glas i den anden.

De flotte, moderne lokaler blev taget i brug 2. april, hvorved alle DLA’s aktiviteter nu er samlet i Fredericia. Før holdt administrationen til i Århus, mens håndtering af råvarer foregik i Fredericia. Nu er udgangspunktet i trekantområdet med god adgang til resten af landet via motorvejene.

I den nye kontorbygning på knap 1000 kvadratmeter består en stor del af facaden mod vandet af glas, så de 21 medarbejdere til hverdag kan nyde den storslåede udsigt over Lillebælt og følge med i havneaktiviteterne. Som følge af flytningen fra Århus til Fredericia og almindelig rationalisering er organisationen slanket, og det er nu overvejende et ungt team - både aldersmæssigt og ansættelsesmæssigt - over halvdelen af medarbejderne er kommet til DLA i løbet af de seneste 2-3 år.

DLA er en serviceorganisation for de lokale foreninger og sørger for indkøb af råvarer og markedsføring. På en typisk dag på havnen hos DLA kører der omkring 350 lastbiler med varer. På årsbasis håndteres 800.000 tons råvarer, og der omsættes for omkring to milliarder kroner.

Læs også