Klaaby besejrede Schmidt

I Ribe Amts Familielandbrug har Steen Klaaby (billedet) meldt sig ud i protest mod bl.a. formanden Gunnar Schmidt – ved amtsrådsvalget vandt Klaaby kampen.

Valgene 2001 er et overstået kapitel, og igen denne gang er adskillige landmænd og folk med tilknytning til erhvervet blevet valgt ind, mens andre må sige farvel til en af disse tillidsposter efter vælgernes dom.

I Ribe Amts Familielandbrug har Steen Klaaby deponeret sit medlemskort og bebudet sin udmeldelse, hvis ikke bestyrelsen inden årsskiftet ændrer kurs og undlader at komme med de mange indsigelser i VVM-sager. Det er der imidlertid ikke noget, der tyder på.

- Jeg tror ikke, der sker noget, så jeg er ikke længere med i familielandbruget, siger Steen Klaaby til Landbrug Syd.

Han glæder sig til gengæld over vælgernes krydser. Med 1426 personlige stemmer er han valgt ind i amtsrådet for Venstre, og på den front satte han Gunnar Schmidt til vægs, idet sidstnævnte med 310 personlige stemmer ikke opnåede valg til amtsrådet for Det radikale Venstre.

Til samme råd var konsulent på Landbogården i Brørup, Olav Mikkelsen (V), klar til en tørn mere, men vælgerne vendte fingeren nedad, så han må ved årsskiftet forlade amtsrådet. Samme sted blev der heller ikke plads til den tidligere forstander på Sydjyllands Landbrugsskole, Jens Okholm, der heller ikke fik plads i byrådet i Esbjerg.

Hans Bang-Hansen er også klar på en post i amtsrådet i Vejle efter årsskiftet.

På landsplan skete der som bekendt et magtskifte, hvor Venstre overtager roret, og det er et skifte, der behager Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke.

- Vi ønsker en mere erhvervsvenlig politik overfor landbruget, og derfor er det nødvendigt med en anden sammensætning af Folketinget, og det betyder et politisk skifte, konstaterede Peter Gæmelke inden valget, og det skifte fik han.

Læs også