Den fynske vinterbyghøst i gang

Ib Frederiksen, Lundeborg, tog hul på marken med Ludo vinterbyg i onsdags. Fra Langeland meldes om gode udbytter.

I hvert fald vurderede svineproducent Ib Frederiksen, Lundeborg, udbyttet i den tidlige Ludo sort som nogenlunde, da han onsdag eftermiddag tog hul på sine 20 hektar med vinterbyg.

- Nede ved skoven kunne det måske være lidt bedre, men her på bakken står byggen rigtig godt, lød det fra en tilfreds landmand, der fra sin Deutz-Fahr mejetærsker samtidig kunne glæde sig over en prægtig udsigt ud over Langelandsbæltet med masser af lystsejlere og med Lohals i baggrunden.

Vandprocenten i kornet blev målt til 14 procent, så selv om solen forsvandt bag skydækket, så blev høstarbejdet fortsat, efter at eftermiddagskaffen og den nybagte kage var blevet fortæret i en tyk halmrimmel.

Det nyhøstede vinterbyg leverede Ib Frederiksen - efter vejningen på brovægten hos foderstoffen i Oure - til en nabo.

Fra Langeland rapporterede ØA Fyn torsdag om masser af aktivitet i kornmodtagelsen på Rudkøbing Havn. Tilmed var kvaliteten af det indleverede korn af god kvalitet.

- Det er pæne kerner, om end partierne også indeholder grønne kerner fra sprøjtesporene, lød det fra afdelingsleder Claus Damsbo, ØA Rudkøbing.

De første partier blev indleveret allerede i sidste weekend, men det skyldes den lokale Langelandsfestival, hvor markerne skulle ryddes til de mange besøgendes biler. I tirsdag kom der for alvor gang i kornindleveringen, og rapportsedlerne herfra viste vandprocenter i området fra 16 til 19 procent.

- Det er ganske pænt, ikke mindst fordi rumvægten også er fornuftig. I partierne indtil videre har den ligget på omkring 72-73 hkl, kunne afdelingslederen berette.

Læs også