Top-ti på Agrogården

Med et restbeløb på 13.446 kroner pr. MPE blev Lene og Erik Larsen, Ølsted, Broby, (billedet) sikre vindere af »Top-ti 2000« ved Agrogårdens såkaldte PK-gruppe i kvægsektoren. Parret, der fik overrakt blomster og rødvin som tegn på den flotte placering, flankeres her af chefkonsulent Susanne Pejstrup og kvægbrugsrådgiver Kim Søgaard Rasmussen fra Agrogårdens kvægbrugsafdeling.

Der var rigtig »Top-ti«-stemning i kantinen på Agrogården i Ringe sidste tirsdag aften, den 29. maj, da omkring 30 medlemmer af »PK-gruppen« (ProduktionsKontrolGruppen) under kvægbrugsafdelingen i Agrogården, Fynsk Landbrugsrådgivning I/S, var samlet til gruppens første PK-møde med fokus på årets resultater.

Aftenen indledtes med en præsentation af årets resultater ved kvægbrugsrådgiver Jørgen Skole. Det skete i form af søjlediagrammer, hvor hver enkelt kunne se sine resultater placeret i forhold til de øvrige. Derefter var der som noget nyt overrækkelse af rødvin og blomster til den besætningsejer i gruppen med det bedste restbeløb pr. MPE (mælkeproducerende enhed). I tilknytning hertil præsenterede kvægbrugsrådgiver Kim Søgaard Rasmussen den bedste besætning med nøgletal fra produktionen. Aftenen sluttede med en række faglige indlæg.

- Vi har kort sagt »blæst jagten ind« på resultater, fortsatte Susanne Pejstrup, der oplyser, at p.t. er 52 kvægbrugere i Agrogårdens område med i PK-gruppen, hvor de får sparring både af hinanden og af et engageret rådgiverteam fra Agrogården. De får samtidig overblik over produktionsresultater og dækningsbidrag, så det bliver nemt at se, hvor forbedringsmulighederne ligger. Samt tjek på, hvordan egne tal ligger i forhold til kollegernes. Der bliver lejlighed til at diskutere med kolleger ved særlige PK-arrangementer året igennem. Og endvidere får alle medlemmer hver måned tilsendt »Nyt til PK-gruppen«.

PK-gruppens medlemmer får i årets løb fra to til otte besøg - efter eget valg og behov - af rådgivere, der giver sparring på aftalte fokus-emner og i den daglige driftsledelse. Det er tanken at skifte lidt med, hvilke rådgivere der kommer på besøg, så tingene af og til bliver set med nye øjne. Prisen for at være med varierer mellem 3-12.000 kroner pr år, afhængig af hvor mange besøg m.v. man ønsker.

Lene og Erik Larsen arbejder tæt sammen - blandt andet har de fælles fuldfodervogn - med naboen, Kristian Nielsen, Ølsted, der er med på Top-ti listens tiendeplads med et resultat på 11.723 kroner pr. MPE.

De øvrige placeringer er: Nr. 2: Henrik Bruun Pedersen, Hundstrup, 13.187 kr. pr. MPE. Nr. 3: John Harrekilde, Eskildstrup, 13.128 kr. Nr. 4: Uffe Jørgensen, Eskildstrup, 12.387 kr. Nr. 5: Kurt og Verner Jensen, Gydegård, Ærøskøbing, 12.128 kr. Nr. 6: Klaus Nielsen, Kværndrup Vænge, 12.082 kr. Nr. 7: Flemming Andersen, Nr. Søby, 12.056 kr. Nr. 8: Find Ejby, Vittinge, 11.879 kr. Nr. 9: Jørgen Pedersen, Sallingelunde, 11.789 kr. pr. MPE.

Læs også