Grovfoderdag i Hellevad

Fremvisning af forsøg i morgen.

På dagen vil konsulenter fra de fire planteavlskontorer guide deltagende landmænd rundt til de mange forsøg. Forsøgene omfatter sprøjte-, gødnings- høsttids- og sortsforsøg i majs samt forsøg i helsæd og sorter i græs.

Derudover vil der være servering af mad, drikkevarer samt kaffe som venligst sponseres af de deltagende firmaer.

Der er tradition for et stort fremmøde på »grovfoderdagen« - sædvanligvis deltager mellem 300 og 400 landmænd på denne dag.

Man forventer ud over den egentlige fremvisning af forsøg at kunne fremlægge foreløbige udbytte estimater fra enkelte af majsparcellerne og vise eksempler på anvendelse af ny teknologi i forbindelse med mark- og afgrødevurdering.

Sammen med Kemira-GrowHow er det planen at vise optagelser af forsøgsmarken fra luften (remote sensing) som kan vise sammenhængen mellem plantetæthed, udbytte og bonitering.

Forsøgsmarken i Hellevad er resultatet af et samarbejde mellem planteavlskontorene fra de fire landbo-organisationer i Sønderjylland: Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschleswig, Sønderjysk Landboforening, LandboSyd og DSH-Faglige Center/Familiebruget. Derudover bidrager DLF-Trifolium og Kemira Grow-How.

Læs også