Alligevel ikke traktortræk-DM på Fyn

Danmarks Landboungdoms første DM i traktortræk for standardtraktorer skulle have fundet sted 11. maj i år i Ejby. På grund af uenighed om økonomien har Nordvestfyns Landboungdom imidlertid trukket sig som vært for arrangementet.

Danmarks Landboungdoms repræsentantskab godkendte for et år siden et landsdækkende regelsæt for traktortræk. På baggrund af disse regler, som blandt andet giver sikkerheden topprioritet, vil Danmarks Landboungdom i år for første gang afholde DM i traktortræk for standardtraktorer.

Efter planen skulle dette første traktortræk-DM finde sted lørdag den 11. maj på Industribuen ved Ejby på Vestfyn, hvor Nordvestfyns Landboungdom de sidste tre år har afholdt sit årlige traktortræk – og med Nordvestfyns Landboungdom som vært og medarrangør.

Det bliver imidlertid ikke til noget. Som følge af uenighed om stævnets økonomi har Nordvestfyns Landboungdom trukket sig som arrangør og afholder i stedet sit lokale traktortræk samme dato og samme sted, - hvor de nordvestfynske »traktorpiloter« vil have mulighed for at kvalificere sig til DM.

- Fra planlægningens start har det været meningen, at alt overskud fra stævnedagen skulle tilfalde Nordvestfyns Landboungdom. Ligesom langt de fleste udgifter på dagen skulle dækkes af Nordvestfyns Landboungdom. Og uden underskudsgaranti fra Danmarks Landboungdom.

- DL skulle holdes udgiftsneutral i forbindelse med stævnet. Den deltagerbetaling på 1.500 kroner, som kræves for at deltage, tilfalder Danmarks Landboungdom og skulle dække deres udgifter.

- På den baggrund har bestyrelsen i Nordvestfyns Landboungdom besluttet at trække sig som arrangør, da vi ikke vil acceptere sådanne ændringer midt i planlægningen, understreger Kenneth Johansen.

- Vi vil ikke gøre alt »benarbejdet« med 50 frivillige hjælpere – og så aflevere halvdelen af overskuddet til Danmarks Landboungdom, der i forvejen har deltagergebyret på tilsammen op mod 60.000 kroner som indtægt, og som ikke har noget arbejde ved selve afholdelsen af stævnet. Derfor bliver der ikke kørt DM i traktortræk på Fyn i år, konstaterer Kenneth Johansen.

- Da vi mener, at det nuværende landsdækkende regelsæt tager for meget af konkurrencen ved traktortræk, og da der måske er nogle, som ikke ønsker at deltage i regionsmesterskab og DM, men som kun vil køre traktortræk på lokalt plan, har vi valgt at køre efter vore egne »gamle« regler, oplyser Nordvestfyns Landboungdoms kasserer, Peter Lundager.

- Der vil så efterfølgende – samme dag – blive afholdt kvalifikation til regionsmesterskabet efter Danmarks Landboungdoms regler.

Arrangørerne har i øvrigt planer om at lave lidt mesterskab/opvisning med diverse »utraditionelle« trækkere, og de håber at høre fra folk, der har et køretøj, som de mener kan trække slæden.

Tilmelding til Nordvestfyns Landboungdoms traktortræk den 11. maj i Ejby kan ske til Peter Jacobsen på telefon 6446 1133, søndag den 7. april fra kl. 19.30. Medlemmer af Nordvestfyns Landboungdom vil have første prioritet.

Desuden vil man gerne have henvendelser fra frivillige, som vil hjælpe til med forskellige opgaver i forbindelse med stævnet. Som tak for hjælpen bliver de inviteret til den efterfølgende – næsten gratis – medhjælperfest.

Læs også