Årets unge landmænd

DLG har i år uddelt rejselegater til 35 unge landmænd landet. De to sydjyske "Årets Unge Landmænd" blev udpeget ved generalforsamlingen før påske.

Cirka hver andet eller tredje år uddeler DLG rejselegater til »Årets unge landmænd«. De unge mennesker indstilles af deres respektive landboungdomsorganisation, hvor der ses på, hvem der har gjort noget specielt for landboungdommmen.

I det sydjyske er det i år Søren Kristensen, Hejnsvig, og Hans Peter Gabelgaard, Holsted, der ikke alene får æren, men også en studietur sammen med unge kolleger fra resten af landet.

De to landmænd blev udnævnt ved generalforsamlingen i DLG, hvor bestyrelsesformand Ib Østergaard Ravn, Læborg ved Vejen, og afdelingsdirektør Vagn Lind, DLG Syd, Brørup, medvirkede ved overrækkelsen.

Den 35-årige Hans Peter Gabelgaard blev indstillet til »Årets unge landmand« af Vejen-, Brørup- og Holstedegnens Landboungdom. Han er uddannet som driftsleder fra Bygholm Landbrugsskole og arbejder hos gårdejer Bo Thomsen i Holsted. Fra landboungdomsforeningen forlyder det, at Hans Peter Gabelgaard er meget aktiv i foreningen, hvor han altid er flink til at give en hjælpende hånd.

Studieturen går til Axelborg i København og dernæst østpå til Polen, hvor der blandt andet besøges landbrug. Der vil være omkring 35 deltagere fra hele landet på turen.

Bestyrelserne i de respektive landboungdomsforeninger indstiller tre sideordnede kandidater til den lokale DLG, som så udvælger de endelige vindere. Det er således en et skulderklap fra de unge kolleger at blive indstillet til prisen.

Læs også