Ferguson-udstillingen er åben

Lige siden starten har der været stor interesse for at se de mange grå ved Horsens.

Foto: Svend Erik Christensen

En ny attraktion for folk med interesse for landbrug og maskiner er åbnet. Påskelørdag blev den store samling af Ferguson-traktorer på Købmagervej 1 i Stourup ved Horsens åbnet, og starten har været fantastisk.

- Hvis ikke man kan glæde sig over den start, skal man være fattig, lyder meldingen fra indehaveren af den private samling af traktorer, Henrik Nielsen, der står bag Ankerslund Kvægbrugs Ferguson-samling.

Det blev ikke til megen søvn for Henrik Nielsen op til åbningen. Der var mange ting, der skulle på plads både med indretning af det tidligere hønsehus og klargøring af de 50 Ferguson-traktorer, der udgør størstedelen af den flotte samling skaffet til huse af en entusiast indenfor de små grå, der blev et kapitel for sig selv i dansk landbrug.

- Åbningen gik over al forventning med 400 gæster, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger, lyder det med tilfredshed fra Henrik Nielsen.

Han glæder sig samtidig over, at det er et meget bredt, sammensat publikum, der lægger vejen forbi gården for at se udstillingen. Det er både unge mennesker og ældre landmænd, og også geografisk er folk kommet fra et stort område, så Henrik Nielsen er meget optimistisk med hensyn til udstillingen, der er ubemandet – folk betaler og går rundt og ser på de mange maskiner.

Det var formanden for Folketingets kulturudvalg, MF Kim Andersen, der sørgede for den officielle åbning af udstillingen, og han er imponeret over, at det af egne midler er lykkedes at rejse så stor en udstilling.

Læs også