KWS i top i årets sortsafprøvning

- To nye sorter fra KW,S som det er værd at lægge mærke til og fire rigtig gode, stabile sorter. Sådan sammenfatter Elo West Larsen status for KWS-roesorterne.

Elo West Larsen, divisionschef for sukkerroer hos KWS, gennemgik blandt andet de offentliggjorte sortsafprøvninger fra Nordic Beet Research (NBR). Foto: Jørgen P. Jensen

KWS har netop afholdt sin traditionelle Orange Aften for omkring 140 sukkerroedyrkere på Engestofte Gods ved Maribo på Lolland.

Foruden en række faglige indlæg især om de nyeste erfaringer fra den nu næsten overståede roesæson, gennemgik Elo West Larsen, divisionschef for sukkerroer hos KWS, de netop offentliggjorte sortsafprøvninger fra Nordic Beet Research (NBR).

- Tager vi gennemsnittet af de seneste tre års sortsafprøvninger, kan vi konstatere, at vi har fire sorter, Daphna, Selma KWS, Fenja KWS og Cascara KWS, der ligger blandt de fem højeste med hensyn til økonomi.

- Og ser vi på sukkerudbytterne topper de velkendte sorter Daphna og Selma listen over sorter med forholdstal 103 i et treårs gennemsnit. Det har ingen andre sorter.

Fastholder prisen

Blandt de nye observationssorter, som i år kan købes i begrænsede mængder, har KWS to lovende sorter med.

- Det er Gabriela KWS og Fabienna KWS, der i treårs-gennemsnit ligger som højest og næsthøjest i økonomi. Dem venter vi os meget af, understreger Elo West Larsen.

Han kunne også oplyse, at prisen på KWS-roefrø i 2021 vil være den samme som året før.

Til eksempel koster en unit Selma KWS 1.768 kroner uden rabatter, mens sorten Daphna er oppe på 2.120 kroner uden tidlig-rabat, loyalitets-rabat eller bonuspoint.

Læs også