Serverer mad til 1 km langbord under touren

Kokkelandsholdet serverer den kommende VM-menu med lokal vin og råvarer på Verdens Længste Langbord på en kilometer, når Tour de France kommer til Kalundborg.

2022 bliver et særligt år i Kalundborg. Cykelryttere i verdensklasse kommer, i forbindelse med Tour de France, til at køre på vejene i Kalundborg. Ruten vil være flankeret af et rekordsættende bord på over 1 kilometers længde med flere end 3.000 spisende, hvor Dansk Gastronomisk Unions syv landshold vil skabe en unik gourmetoplevelse.

Her inviteres på blandt andet lokale råvarer, danske vine fra Dyrehøj Vingård, asparges, kartofler, bær m.m. fra lokale leverandører, vilde blomster og urter fra Asnæs skove, planter og kål fra Kalundborgs strande.

Fælles for alle deltagere er, at Kokkelandsholdet tilbyder en prøvesmagning på deres VM-menu. Det næste store mesterskab for landsholdet er VM i 2022, hvor målet er metal.

- Ligesom cykelrytterne i Tour de France er vi drevet af konkurrence. Konkurrence i den forstand, at vi har viljen til at gøre det, vi tror på. Vi kæmper konstant for den bedste præstation og satser alt for at vinde. Det gælder, når elitecyklisterne starter det løb, de altid har trænet op til, ligesom det gælder os, når vi tilføjer den sidste garnish til VM-menuen, som vi har trænet til i årevis, siger Morten Juul Andersen, der er CEO i Dansk Gastronomisk Union ifølge Verdens Bedste Fødevarer.

Kampen om guld kickstartes i Kalundborg

Dansk gastronomi har blomstret de seneste ti år og oplevet både stjerneregn over nationale restauranter og prestigefyldte priser i internationale konkurrencer. 

Unikke profiler som Rasmus Munk, Kenneth ToftHansen, Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager og Ronny Emborg har skabt international anerkendelse. Nu er det de næste i rækken, der kæmper for en plads i metallets genskær.

Nogle af de kommende navne indenfor dansk gastronomi er blandt andre Christian Wellendorf, Tommy Jespersen, Rasmus Bundgaard Nielsen, Bjarke Jeppesen og Cille Bunk, som står for maden ved Verdens Længste Langbord.

Men selvom både Tour de France og Kokkelandsholdet er en samling af dygtige konkurrencespillere, så handler det om mere end blot at være den dygtigste, hvis man gerne vil lykkes. 

- På Kokkelandsholdet handler det ikke kun om at være den dygtigste, men om at have talentet og lysten til at præstere på topniveau i fællesskab. Man vinder som hold. Det er en holdånd, vi håber folk kan smage på dagen, lyder det fra Kokkelandsholdets holdkaptajn, Christian Wellendorf.

Han suppleres af direktør Morten Juul Andersen:

- Det har været vigtigt for os at anvende lokale råvarer til menuen. Bæredygtig mad får voksende betydning også for den gode spiseoplevelse, og vi har støt stigende fokus på at tænke det med i udviklingen af gastronomien. Velsmag er afgørende for folks madvalg, og derfor skal vi selvfølgelig gå forrest med udvikling af bæredygtig mad, der smager himmelsk, siger direktøren.

Billetterne til arrangementet er sat til salg, og kan købes via Ticketmaster eller Dansk Gastronomisk Union. 400 frivillige fra hele landet skal hjælpe til med at få sat arranementet på skinner, skriver sn.dk.

Læs også