Bæredygtighed 28-11-2021 08:26:46 Danskerne er klimabevidste – men holder fast i kødet Et forskningsprojekt udråber danskerne til det mest bevidste folkefærd, blandt fire EU-lande, når det kommer til de negative klimapåvirkninger fra kødproduktion. Men langt de fleste svarer fortsat, at man ikke vil lægge kødet fra sig. Når der skal handles mad i supermarkedet, orienterer danskerne sig i høj grad efter kødet. Resten af måltidet anses som tilbehør, forklarer Louise Krogh Johnson, projektleder hos Pro-Enrich. Foto: Arkivfoto Af Steven Andersen steven@effektivtlandbrug.dk 23 67 99 39 Gem Danskerne er de mest oplyste, når det kommer til de negative klimakonsekvenser forårsaget af kødproduktion. Men vi er samtidig det folkefærd, der holder bedst fat i bøfferne og pølserne. Sådan lyder en af konklusionerne fra en større spørgeskemaundersøgelse, som det EU-støttede projekt Pro-Enrich står bag. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Fermentering kan udløse potentialet i raps til konsum Fynsk startup vil revolutionere konfektmarkedet gennem bælgfrugter Sukkerkæmpe skruer op for cirkulær tænkning i ny grøn satsning Ostepulver kan være nøglen til velsmagende plantemåltider Iværksætter vil forbinde lokale landbrug med danskerne Vertikalt landbrug kan betjene 90 procent af Storbritannien