Den tidlige høst giver ekstra byggetravlhed

Hos ingeniørfirmaet Læssøe-Simonsen A/S har man fokus på stålrammebygninger og ønsker at levere efter princippet kvalitet fremfor kvantitet.

Ingen opgave er i princippet for lille – eller for stor, når Anne Læssøe og Jesper Simonsen fra ingeniørfirmaet Læssøe-Simonsen A/S i Hårlev på Stevns giver tilbud på en opgave, men firmaet satser mere på kvalitet end på kvantitet, påpeger Anne Læssøe.
Da LandbrugØst besøger Læssøe-Simonsen, er Anne Læssøe netop kommet tilbage fra en besigtigelsestur til Masnedø, hvor firmaet er bygherrerådgiver på vegne af en mangeårig kunde, Copenhagen Merchants, der sammen med DLG er i gang med at opføre en stor kornhal og to gange fire siloer.
Hallen ved havnen på Masnedø ved Vordingborg er blot et af mange projekter, firmaet har i gang, og hvor man har travlt med at blive færdig.
 

Lidt diffust begreb

- Vi har som speciale og ønske at levere det ønskede kvalitetsbyggeri - og levere det til tiden. Til tiden er et lidt diffust begreb i år, hvor det i flere kontrakter hed »klar til høst«.
- Som alle ved, er høsten på grund af tørken mange steder rykket to til tre uger frem, så vi har travlt i øjeblikket, lyder det videre fra Anne Læssøe, der blev ansat som nyuddannet teknikumingeniør i 1995, og i dag ejer halvdelen af firmaet, der blev grundlagt af Preben Simonsen i 1982.
Den anden halvdel ejes af Preben Simonsens søn, Jesper Simonsen, der blev medejer i 2008, mens Preben Simonsen i dag er ansat som seniorkonsulent.
 

Meget varieret byggeri

- Vi kan forestå alt byggeri, og laver det, vi bliver spurgt om. Fra hestestalde til industribyggeri, fra maskinhuse til plantørringsanlæg, fra nybyggeri til renovering eller genopførelse efter brand, oplyser Anne Læssøe og tilføjer:
Hun oplyser, at firmaets speciale primært er stålrammebygninger, herunder maskinhaller, ridehaller, og kornlader, men firmaet laver også en lang række industribygninger, hvor der er bærende stålkonstruktioner.
Spørger man Anne Læssøe om nogle af de seneste opgaver, nævner hun i flæng et nyt stort staldanlæg til knapt 50 heste for Gitte og Søren Fabricius, Vipperød Ridecenter, plantørringsanlæg med kørefaste trægulve på såvel Gjorslev Gods som på Gisselfeld Gods, og renovering af en trælade på Mineslund ved Kalundborg, hvor et stålskelet har erstattet en række bærende træsøjler, og dermed gjort laden mere anvendelig.

Mere om ingeniørfirmaet Læssøe-Simonsen i LandbrugØst nummer 29, der udkommer torsdag den 19. juli.
 

Læs også