Nu kan lidt flere udenlandske landbrugsarbejdere endelig komme i gang

Coronavirus og dertilhørende lockdown har betydet, at flere udenlandske landbrugsmedarbejdere har måttet vente på at få deres biometri og derfor ikke har kunne tage fat på arbejdet.

Men det har Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) nu gjort noget ved. Udlændinge- og Integrationsministeriet genoptager nu igen kerneaktiviteter relateret til Flygtningenævnet og Udlændingenævnet samt dokumentteknisk arbejde i Nationalt ID-center.

Det glæder Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer:

- I L&F er vi tilfredse med, at ministeren har lyttet til vores opfordring og prioriteret at åbne borgercentrene hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration for de ansøgere, der kun mangler optagelse af biometri, for at kunne gå i gang med at arbejde. Det er dejligt, da mange længe har gået rundt og ventet på at komme i gang med forårets arbejde, siger hun.

- Det har været en udfordring for flere landmænd, hvis nye medarbejdere allerede har befundet sig i Danmark, men uden at kunne arbejde, fordi vedkommende ikke har kunne få lavet ansigtsfoto og fingeraftryk som følge af coronavirus. Det er derfor positivt for både landmand og medarbejder, at myndighederne åbner op, så de kan tage fat på arbejdet, fortæller Lone Andersen.

aldo

Læs også