Fødevareministeren bekræfter: Svine-chauffører vil kunne passere grænserne

Hos Danske Svineproducenter er man i tæt dialog med regeringen i den højspændte corona-krise.

Klokken 12 her lørdag lukker de danske grænser. Men den massive eksport ud af Danmark på cirka 15 millioner grise årligt er med det nye regeringstiltag ikke umiddelbart i fare, fordi grænserne lukker.

»Jeg antager, at chaufførerne frit kan passere, så det nødvendige flow fra faring til slagteri kan fortsætte. Forventer du har bragt det til torvs ved planlægningen. Kan du bekræfte det«, lyder en mailkorrespondance fra direktøren i Danske Svineproducenter, Per Bardrum, til fødevareminister Mogens Jensen.

Og svaret fra fødevareministeren er både klart og enkelt:

»Det kan jeg bekræfte - og chaufførerne vil kunne passere«, fastslår fødevareminister Mogens Jensen i en mail til producent-direktøren, som Effektivt Landbrug har set.

Gør som myndighederne siger

Per Bardrum pointerer, at man i producentforeningen naturligvis følger corona-situationen meget tæt.

- Vi er direkte i kontakt med regeringen. Og jeg kan i den her situation kun opfordre alle vores medlemmer til, at man gør, som myndighederne siger. Man lukker altså ikke landets grænser og sætter militæret ind, hvis ikke det er alvor. Det skal vi huske.

- Jeg vil samtidig opfordre vores medlemmer til, at de får deres folk hjem. Ikke mindst de ansatte man har med udenlandsk baggrund. Medarbejderne skal ikke pendle rundt. De skal blive på gården og i deres hjem. Vi skal hjælpe hinanden i den her situation, fastslår Per Bardrum.

Læs også