bannerPos

Det svarer til at få en håndværker til at vurdere en læges arbejde

Foto: Alexander Dornwirth

Debatindlæg

11-04-2019 11:00

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Hvorfor udnævner man ikke nogle gode håndværkere til at vurdere lægers arbejde?

Det ville efter min mening svare til det, der sker med udnævnelser til det dyreetiske råd.

Et af de mest problematiske forhold vedrørende dyrevelfærd for tiden er læskure til udegående dyr.

Problematikken udspringer af, at der blandt rådets medlemmer ikke findes personer med praktisk indsigt og erfaring med udegående dyr. Når så fødevarestyrelsen retter sig efter rådets udtalelser - som jo sker på et meget teoretisk grundlag – ja, så ender det med, at udtalelserne skader dyrevelfærden vedrørende udegående dyr.

Det kunne klæde fødevareministeren, at han havde udnævnt et af de nye medlemmer med praktisk erfaring i udegående dyrehold, så fornuften trods alt vil sejre til sidst.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next