bannerPos

Det svarer til at få en håndværker til at vurdere en læges arbejde

Foto: Alexander Dornwirth

Debatindlæg

11-04-2019 11:00

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Hvorfor udnævner man ikke nogle gode håndværkere til at vurdere lægers arbejde?

Det ville efter min mening svare til det, der sker med udnævnelser til det dyreetiske råd.

Et af de mest problematiske forhold vedrørende dyrevelfærd for tiden er læskure til udegående dyr.

Problematikken udspringer af, at der blandt rådets medlemmer ikke findes personer med praktisk indsigt og erfaring med udegående dyr. Når så fødevarestyrelsen retter sig efter rådets udtalelser - som jo sker på et meget teoretisk grundlag – ja, så ender det med, at udtalelserne skader dyrevelfærden vedrørende udegående dyr.

Det kunne klæde fødevareministeren, at han havde udnævnt et af de nye medlemmer med praktisk erfaring i udegående dyrehold, så fornuften trods alt vil sejre til sidst.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next