bannerPos

Digital eller dø

- De muligheder, der ligger i at være digital, betyder, at landmændene har et meget bedre overblik over deres økonomi og en mulighed for langt hurtigere at reagere på signaler i deres driftsøkonomi, Helle Juul Zederkof, souschef i Sagro Regnskab.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
06-10-2018 09:10
Hvad angår den digitale verden inden for drift og regnskab, kender vi endnu slet ikke de muligheder, der kommer, lyder vurderingen fra souschef i Sagro Regnskab, Helle Juul Zederkof.

Hun er ikke i tvivl om, at de landmænd, der hurtigst muligt kommer med på den digitale udvikling, også er dem, der står rigtigt godt rustet i fremtiden.

- De muligheder, der ligger i at være digital, betyder, at landmændene har et meget bedre overblik over deres økonomi og en mulighed for langt hurtigere at reagere på signaler i deres driftsøkonomi, siger souschefen.

Over de sidste små to år er interessen vokset i forhold til at få det digitale regnskabssystem Summax, der er udviklet specielt til landbrug. Summax giver i et overblik, som landmanden og Sagros økonomifolk kan dele og dermed sætte de bedste initiativer i værk i tide til, at de kan virke.

En indgang til mange muligheder

Ved at komme mere med på den digitale bølge, vil der både her og nu og i fremtiden åbne sig mange muligheder som både vil lette det praktiske arbejde og sikre overblikket.

Der arbejdes eksempelvis lige nu med en app, som gør noget af alt det rutinemæssige arbejde, som mange landmænd gerne vil slippe for.
App’en gør, at man med sin mobiltelefon ganske enkelt fotograferer de fakturaer, der stadig kommer i fysisk form. App’en sørger så for, at fakturaen bliver digitaliseret og kommer ind i bogføringen.

For øjeblikket er en række landmænd desuden med på et forsøg, hvor de kan få deres driftsøkonomi til at vise sig, som et slags instrumentbræt – et såkaldt ”dashboard”, hvor de helt ned til daglige posteringer kan overskue deres økonomi.

Det er bare to eksempler, der kunne nævnes. I samarbejde med de øvrige DLBR-virksomheder, er Sagro eksempelvis med til at udvikle en række nye digitale muligheder for at give landmændene bedre overblik og en lettere hverdag.

Tung IT-leverandør til landbruget

Jysk IT er ifølge selskabet Danmarks største leverandør af IT til landmænd. Samtidig er virksomheden en stor spiller i markedet, når det kommer til drift af IT til dyrlæger, tandlæger, maskinstationer, entreprenører samt centre for rådgivning til landbruget

Jysk IT leverer alt fra printere og blækpatroner til pc’er, smartphones og tablets, og tilbyder desuden hosting af servere og telefonsupport for både private og virksomheder

Sagro er Danmarks største rådgivningsselskab inden for landbrug. Her arbejdes dagligt med at sikre, at de digitale muligheder bringes i spil i forhold til at give værdi for landmændene i marken, i stalden og på kontoret

Kilde: Sagro

Danmark indgår energisamarbejde med Argentina

Danmarks erfaring med vedvarende energi kan hjælpe Argentina med at omstille landets energisektor. De to lande underskriver en samarbejdsaftale i forbindelse med dronningens statsbesøg i disse dage.

Lån i eget selskab kan give et stort skattesmæk

Det kan være fristende at låne penge af sit eget selskab, men det kan i værste fald ende med et milliondyrt skattesmæk, siger chefrådgiver i LandboNord.

Minister kom forbi

I går besøgte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen virksomheder i Vejen kommune.

Fremtidens kvægstald bliver med mindre inventar

Mere fleksibilitet og mindre inventar. Sådan lyder en af spådommene om fremtidens kvægstald.

Seges med i opløb om dansk designpris

Seges' it-værktøj CropManager er inde i billedet til at vinde en Danish Design Award i kategorien Save Ressources.

Krybestrøm spændte ben for ydelsen

10 år gamle foranstaltninger mod krybestrøm var irret over, da Niels Dengsø Jensen sidste år oplevede markant fald i ydelsen.

Ubegrundet pesticid-frygt er åbenbart stærkere end god gammeldags retssikkerhed

Der er ingen risiko for det danske grundvand i forhold til de lovlige og godkendte sprøjtemidler, der anvendes i dag – og juridisk halter grundlaget også for ministerens nye initiativ, skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.
Side 1 af 1489 (29765 artikler)Prev1234567148714881489Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer