bannerPos

DR beklager: - Én fejl er én for meget

I dag er nyheden i Ultra Nyt på DR.dk om, at man får medicin, når man spiser svinekød, påført en mærkat om, at det er fejlagtig information. Indslaget er dog stadigvæk tilgængeligt.

Lasse Ege Pedersen

01-02-2019 08:00
DR erkender, at de har lavet tre fejl, men forklarer, at de har rettet dem i de pågældende artikler og udsendelsen så hurtigt, som det var muligt.

Effektivt Landbrug har modtaget følgende svar fra Kirsten Marie Svendsen redaktionschef DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter og Johanne Bagge, redaktionschef DR Kultur, Børn og Unge omkring kritikken fra Landbrug & Fødevarer.

De påpeger, at alene på dr.dk udgives der cirka 85 artikler i døgnet, hvilket svarer til 31.000 om året.

- Hvis DR laver en fejl, er det én fejl for meget. Derfor beklager vi dybt, at der har været fejl i de tre nævnte tilfælde. 

- I forhold til de tre nævnte fejl var to af dem i artikler på dr.dk. Her blev fejlene rettet mindre end en time efter, at vi var blevet gjort opmærksomme på dem. Den tredje fejl var på Ultra Nyt på DR Ultra, som bringer nyheder til børn. Her blev fejlen rettet i den efterfølgende udsendelse, men desværre først mandagen efter, da programmet ikke bliver sendt i weekenden. Vi har derfor rettet de tre fejl så hurtigt som muligt, efter vi blev gjort opmærksom på dem.

- Efterfølgende erkender vi, at der er plads til forbedringer. I tilfældet med Ultra Nyt burde vi med det samme have gjort opmærksom på fejlen på det område af dr.dk, der hedder ’Fejl og fakta’. I forhold til de to artikler på dr.dk, blev fejlene som sagt rettet på under en time. Her burde vi dog have konkretiseret, hvori rettelserne bestod og efterfølgende også have noteret dem på siden med ’Fejl og fakta’. Det er nu sket med alle tre fejl.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next