bannerPos

- Jeg har respekt for det menneske, der arbejder for mig

Ole Kristensen, Salling, ses her sammen med sin 22-årige fodermester Rasmus Herman Jensen, der på en måde allerede har 16 års anciennitet på Lihmegaard. Foto: Anders Haugaard Iversen
- Der skal være plads til at være ung. Også selvom det betyder, at jeg selv skal stå for malkningen en søndag morgen, hvor medarbejderen skal en tur i byen, siger mælkeproducent Ole Kristensen, der har succes med at rekruttere medarbejdere.

Ole Kristensen driver sin mælkeproduktion på Lihmegaard på Salling udenfor Skive.

Med to fuldtidsansatte, en elev og to deltidsansatte passer og malker de bedriftens 240 køer tre gange dagligt.

- Sidste gang fik vi 22 ansøgninger til en stilling som malker herude. Og de 17 var vel kvalificerede til jobbet, så det er vi rigtigt glade for

Ole Kristensen, mælkeproducent, Salling

Hos Ole Kristensen er der stort fokus på, at det er unge mennesker, der arbejder på bedriften. Både arbejde og privatliv skal fungere for medarbejderen. Også selvom det betyder, at flere arbejdsopgaver lander på landmandens bord. Det er dog ikke noget, Ole Kristensen bekymrer sig ret meget om.

- Grundlæggende handler det om, at der skal være en respekt for det menneske, der arbejder for dig. Der skal være plads til at være ung. Også selvom det betyder, at jeg selv skal stå for malkningen en søndag morgen, hvor medarbejderen skal en tur i byen, siger Ole Kristensen.

Forplejning

Køleskabet er fyldt med kolde sodavand, fryseren er velforsynet med is til de varme dage samt frugt og kiks, hvis man er sulten. Når man er på arbejde på Lihmegaard, så spiser man alle måltider sammen.

Der er ingen hjemmesmurte leverpostejmadder i køleskabet. Frokost og forplejning sørger Oles hustru Bente for. I løbet af året afholdes flere fælles aktiviteter for både medarbejdere og ejere for at give et styrket sammenhold. Medarbejderne får både fødselsdags- og julegaver. For Lihmegaard drives nemlig af både Ole og Bente Kristensen i fællesskab. Alligevel mener Ole Kristensen ikke, at de gør noget markant anderledes end deres kolleger.

- Jeg synes egentlig ikke, at vi gør så meget anderledes end så mange andre. Vi har bare den grundholdning, at medarbejderne skal føle sig respekterede og vide, at vi sætter pris på deres indsats, siger Ole Kristensen.

22 ansøgninger

Et godt tegn på, at tingene er i orden hos Ole og Bente Kristensen, er, at de får mange ansøgere, når de har brug for nye kræfter. Jobopslaget sættes ofte i den lokale avis, hvor de får en del kvalificerede ansøgere.

- Sidste gang fik vi 22 ansøgninger til en stilling som malker herude. Og de 17 var vel kvalificerede til jobbet, så det er vi rigtigt glade for, forklarer Ole Kristensen.

Tidligere elever og ansatte søger dog også ofte tilbage til bedriften, hvis muligheden byder sig. Og det tager Ole Kristensen som en stor cadeau.

Lange ansættelsesforhold

Blandt medarbejderne på Lihmegaard er fodermester Rasmus Herman Jensen. Med et smil på læben fortæller han, at han trods sine 22 år allerede har 16 års anciennitet på Lihmegaard.

- Jeg startede herude, da jeg var fem år gammel. Og lige siden har jeg vidst, at jeg gerne vil arbejde med køerne, fortæller Rasmus Herman Jensen.

Med til historien om Rasmus hører, at han som fem-årig fik sin gang på gården på aflastning for at brænde noget mere energi af.

- Der skulle ske noget, og jeg skulle have noget, jeg kunne bruge en masse kræfter på. Og det fandt jeg hos Ole og Bente, siger Rasmus Herman Jensen.

For Rasmus Herman Jensen har matchet med Ole Kristensen været så godt, at han har været der lige siden. Først på aflastning, siden i et fritidsjob efter skoletid. Derefter fik han plads som elev på Lihmegaard, og efter endt uddannelse blev han fastansat til at passe køerne. Senest er han blevet forfremmet til fodermester, og det er noget, der passer Rasmus Herman Jensen godt.

- Selvom jeg har været her længe, så føler jeg stadig, at jeg har meget at lære om køerne. Og det føler jeg sagtens, jeg kan her. Og som fodermester følger der både nye udfordringer og nyt ansvar med. Det kan jeg godt lide, siger Rasmus Herman Jensen.

mip

Lihmegaard

  • Ole og Bente Kristensen har i alt 240 køer på Lihmegaard
  • De driver 215 hektar jord, hvor størstedelen passes af maskinstation
  • Fem ansatte

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next