bannerPos

Agri Nord: Tag den strategiske ledelse alvorligt

Der er god mulighed for at blive klogere på begrebet ledelse under Agri Nord Kongres den 5. februar. Billedet er fra kongressen 2018.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-01-2019 12:30
Glem alt om halm i træskoene og buler i en blød hat. I dag er landmanden virksomhedsleder. Det er budskabet fra Agri Nord, som sætter fokus på emnet under Agri Nord Kongres i Aalborg.

- Hvis man som landmand skal navigere i den verden, vi har i dag, er man nødt til at holde sin ledelsesmæssige kunnen opdateret. Det, der gjaldt for ti år siden, gælder ikke nødvendigvis i dag, siger Jørgen Cæsar Jensen, der er virksomhedsrådgiver og tovholder for Agri Nord Kongres i Aalborg, der afholdes tirsdag den 5. februar. 

I dag oplever landbruget store prisudsving på sine produkter. Udsving, der er styret af et ustabilt verdensmarked.

- Det kræver, at man som leder forholder sig til, hvordan man vil navigere igennem det. Det kræver aktiv ledelse. Det kan ikke nytte noget at skyde skylden på vejret eller priserne og uden at reagere. Har man for eksempel ikke foder nok, så kan man være nødt til at reducere antallet af dyr, siger virksomhedsrådgiveren.

Det er ikke nogen nem ledelsesopgave, landmanden står overfor. Han skal have styr på strategien, risikostyring, salg, produktion og kontakt til samarbejdspartnere. Opgaver man i andre virksomheder ville have en HR-ansvarlig, en produktionschef og en salgschef til.

 

Landmanden skal være altmuligmand

På et landbrug er det landmandens ansvar at klare alle opgaver.

- Det er en umulig opgave at gøre selv, men der er hjælp at hente for eksempel med et gårdråd, gennem erfa-grupper, rådgivning eller kurser, siger Jørgen Cæsar Jensen.

Lektor Nils Villemoes, der er kendt for både at revse, drille og udfordre erhvervslivet, vil komme med indspark til ledelsesopgaven. Han har fungeret som lektor i henved 40 år på Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus,

Udover foredraget byder Agri Nords konsulenter ind med en række indlæg om ledelse, strategi og finansiering, medarbejderpleje, ledelse på staldgangen, gårdråd og digitale løsninger med mere.

Kongressen afholdes fra klokken 9 til 16 i Agri Nord Idrætscenter, Hobrovej 435, 9200 Aalborg SV. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer