bannerPos

Agri Nord: Tag den strategiske ledelse alvorligt

Der er god mulighed for at blive klogere på begrebet ledelse under Agri Nord Kongres den 5. februar. Billedet er fra kongressen 2018.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
11-01-2019 12:30
Glem alt om halm i træskoene og buler i en blød hat. I dag er landmanden virksomhedsleder. Det er budskabet fra Agri Nord, som sætter fokus på emnet under Agri Nord Kongres i Aalborg.

- Hvis man som landmand skal navigere i den verden, vi har i dag, er man nødt til at holde sin ledelsesmæssige kunnen opdateret. Det, der gjaldt for ti år siden, gælder ikke nødvendigvis i dag, siger Jørgen Cæsar Jensen, der er virksomhedsrådgiver og tovholder for Agri Nord Kongres i Aalborg, der afholdes tirsdag den 5. februar. 

I dag oplever landbruget store prisudsving på sine produkter. Udsving, der er styret af et ustabilt verdensmarked.

- Det kræver, at man som leder forholder sig til, hvordan man vil navigere igennem det. Det kræver aktiv ledelse. Det kan ikke nytte noget at skyde skylden på vejret eller priserne og uden at reagere. Har man for eksempel ikke foder nok, så kan man være nødt til at reducere antallet af dyr, siger virksomhedsrådgiveren.

Det er ikke nogen nem ledelsesopgave, landmanden står overfor. Han skal have styr på strategien, risikostyring, salg, produktion og kontakt til samarbejdspartnere. Opgaver man i andre virksomheder ville have en HR-ansvarlig, en produktionschef og en salgschef til.

 

Landmanden skal være altmuligmand

På et landbrug er det landmandens ansvar at klare alle opgaver.

- Det er en umulig opgave at gøre selv, men der er hjælp at hente for eksempel med et gårdråd, gennem erfa-grupper, rådgivning eller kurser, siger Jørgen Cæsar Jensen.

Lektor Nils Villemoes, der er kendt for både at revse, drille og udfordre erhvervslivet, vil komme med indspark til ledelsesopgaven. Han har fungeret som lektor i henved 40 år på Institut for Organisation og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i Aarhus,

Udover foredraget byder Agri Nords konsulenter ind med en række indlæg om ledelse, strategi og finansiering, medarbejderpleje, ledelse på staldgangen, gårdråd og digitale løsninger med mere.

Kongressen afholdes fra klokken 9 til 16 i Agri Nord Idrætscenter, Hobrovej 435, 9200 Aalborg SV. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next