bannerPos

Bank: Renterne fortsætter ned

09-08-2019 13:44
Renterne har taget et nyt dyk i takt med, at aktierne er faldet. Bunden er ikke nået endnu, vurderer Danske Bank i en ny analyse.

Den toneangivende tyske 10-årige statsrente er nu tæt på -0,6 procent efter, at renterne er dykket i takt med, at aktierne er faldet. Og bunden er ikke nået endnu, vurderer Danske Bank.

I en ny analyse, Yield Outlook, spår banken, at den toneangivende tyske rente vil falde til -0,70 procent i løbet af de næste tre måneder. Det skyldes en kombination af svagere konjunkturer, dårlig risikoappetit på grund af handelskrigen, pengepolitiske lempelser fra den europæiske centralbank ECB og investorernes kamp for at undgå negative renter.

Samtidig forventer banken, at den amerikanske 10-årige statsrente vil falde til 1,40 procent fra det nuværende niveau på 1,73 procent i løbet af seks måneder.

Større udsving

Desuden kommer vi til at skulle vænne os til større udsving i renten, vurderer Danske Bank.

- Vi har været vant til lav og faldende volatilitet (udsving) i rentemarkedet de senere år. Men med de mange usikkerhedsfaktorer både med hensyn til økonomien, risikoappetitten og pengepolitikken er der lagt op til større udsving i resten af 2019.  Et godt bud for ranget (spændvidden, red.) for den 10-årige tyske statsrente de næste seks måneder er fra -0,80% til -0,20%, lyder det fra banken.

Herhjemme forventer Danske Bank i sin renteprognose, at det primære 30-årige udstedelsespapir fra realkreditten fremover vil være 0,5% 2050 med afdrag.

- I perioder skal man dog forvente, at papiret vil blive forvist til andenpladsen, da der ikke skal meget rentestigning til, før 1% 2050 igen kommer under kurs 100, lyder det.

Hele den tyske obligationskurve handler i øjeblikket med en rente under nul, og Tyskland kan nu låne penge i 30 år med negativ rente. Det samme er tilfældet i Danmark. Her er den længste obligation dog kun 20 år.

mip

Ny model med sælgerpantebreve er godt nyt for unge landmænd

Det bliver lettere at etablere sig som selvstændig, når man kan finde finansiering i egne rækker, vurderer Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Hun roser regeringens model, som gør det muligt at udstede sælgerpantebreve og udskyde en del af skatten.

Kære minister, genovervej Kalø

I en tid med stor fokus på arealanvendelse vil vi bede miljøministeren om at genoverveje et ophør af landbrugsdriften på Kalø Gods, som er noget af Djurslands bedste og dermed mest værdifulde landbrugsjord.

Sådan rykker du bundlinjen

Arbejd med dig selv og din adfærd, hvis du vil skabe rammerne for en bedre bundlinje, lød et af budskaberne på en økonomikonference.

Tidlig såning bliver gjort mere attraktivt som alternativt virkemiddel

Efter længere tids pres så bliver omregningsfaktoren for tidlig såning af vinterafgrøder ændret. Tidlig såning af to hektar kan fremover erstatte en hektar efterafgrøder.

Conservation agriculture øger biodiversiteten

Forsøg viser, at dyrkning efter principperne i conservation agriculture (CA) betyder større andel af insekter i markerne, end hvis jorden pløjes eller harves.
Side 1 af 1721 (34405 artikler)Prev1234567171917201721Next