bannerPos

Bank: Renterne fortsætter ned

Redaktionen

09-08-2019 13:44
Renterne har taget et nyt dyk i takt med, at aktierne er faldet. Bunden er ikke nået endnu, vurderer Danske Bank i en ny analyse.

Den toneangivende tyske 10-årige statsrente er nu tæt på -0,6 procent efter, at renterne er dykket i takt med, at aktierne er faldet. Og bunden er ikke nået endnu, vurderer Danske Bank.

I en ny analyse, Yield Outlook, spår banken, at den toneangivende tyske rente vil falde til -0,70 procent i løbet af de næste tre måneder. Det skyldes en kombination af svagere konjunkturer, dårlig risikoappetit på grund af handelskrigen, pengepolitiske lempelser fra den europæiske centralbank ECB og investorernes kamp for at undgå negative renter.

Samtidig forventer banken, at den amerikanske 10-årige statsrente vil falde til 1,40 procent fra det nuværende niveau på 1,73 procent i løbet af seks måneder.

Større udsving

Desuden kommer vi til at skulle vænne os til større udsving i renten, vurderer Danske Bank.

- Vi har været vant til lav og faldende volatilitet (udsving) i rentemarkedet de senere år. Men med de mange usikkerhedsfaktorer både med hensyn til økonomien, risikoappetitten og pengepolitikken er der lagt op til større udsving i resten af 2019.  Et godt bud for ranget (spændvidden, red.) for den 10-årige tyske statsrente de næste seks måneder er fra -0,80% til -0,20%, lyder det fra banken.

Herhjemme forventer Danske Bank i sin renteprognose, at det primære 30-årige udstedelsespapir fra realkreditten fremover vil være 0,5% 2050 med afdrag.

- I perioder skal man dog forvente, at papiret vil blive forvist til andenpladsen, da der ikke skal meget rentestigning til, før 1% 2050 igen kommer under kurs 100, lyder det.

Hele den tyske obligationskurve handler i øjeblikket med en rente under nul, og Tyskland kan nu låne penge i 30 år med negativ rente. Det samme er tilfældet i Danmark. Her er den længste obligation dog kun 20 år.

mip

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next