bannerPos

Dækningsbidrag stryger i vejret

560-50-ef Ifølge prognoserne er der udsigt til rekordstore dækningsbidrag i 2020 for både slagtesvin og smågrise, fortalte chefkonsulent i Centrovice, Jan Brochstedt Olsen, til Svineforum i sidste uge. Foto: Morten Ipsen

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
10-12-2019 15:43

Med den nuværende notering på 14,40 kroner inklusiv efterbetaling er der omkring 300 kroner i vente i dækningsbidrag pr. produceret slagtesvin.

Det oplyste Jan Brochstedt Olsen, chefkonsulent i Centrovice, da han til Svineforum i sidste uge talte om udsigterne for 2020.

Dermed står slagtesvineproducenterne til at tage et syvmileskridt væk fra de seneste fem års rullende gennemsnit på 123 kroner.

Soholderne kan se frem til næsten e

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next