bannerPos

Merrild: Danske landmænd har for mange overflødige udgifter

- Man skal stille krav til kvaliteten af sin rådgivning og som minimum kræve dokumentation for de seneste fem års handel, mener Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, i en samtale med John Jensen, handelsrådgiver i AgroMarkets, der er ejet af Seges, landboforeninger, m.v. Foto: AgroMarkets

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
20-08-2019 11:14
Formanden for Landbrug & Fødevarer mener, at landmændene skal være mere kritiske med, hvem de får hjælp af.

For nogle måneder siden blev formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, citeret i pressen for, at der er for meget overflødigt fedt i dansk landbrugsrådgivning.

Et af hans kritikpunkter lød:

- Dem, der sidder og giver gode råd om, hvornår man skal købe og sælge korn og foder. Dem kunne man altså godt se kritisk på.

Efterfølgende lyder det fra Martin Merrild:

- Egentlig var mit budska

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next