bannerPos

Landmand med dårligt helbred får tilskud til praktisk hjælp

Jens Oluf Jensens personlige hjælper, Thomas Kallestrup (billedet), hjælper ham hovedsageligt med arbejdet i stalden, men også lidt i marken. Det sker med et offentligt tilskud på 121 kroner i timen. Foto: Morten Ipsen

Morten Ipsen

Journalist
08-06-2019 15:10
På grund af dårligt helbred får Jens Oluf Jensen offentligt tilskud til en medarbejder, der hjælper ham med det praktiske. - Nu spekulerer jeg ikke længere på, om jeg kan holde, indtil jeg når pensionsalderen, lyder det fra den glade landmand.

60-årige Jens Oluf Jensen har så dårligt helbred, at han er helt afhængig af at få praktisk hjælp. Ellers kan han ikke holde til arbejdet i marken og i slagtesvinestalden på sin fødegård, Birkumgaard ApS ved Odense.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next