Stort maskinprogram præsenteres på skue

Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær er blandt de store maskinudstillere på Ribe Dyrskue. I år stiller man med et stort maskinprogram med flere nyheder på programmet

Lars Andersen, sælger og salgschef hos Brdr. Holst Sørensen, glæder sig til at præsentere Case IH traktorerne på Ribe Dyrskue. Foto: John Ankersen Case IH´s Puma 240-model er I 2021 blevet forbedret og ændret på flere punkter – blandt andet har den fået ny motorhjelm, nyt LED-lys ligesom frontliften er blevet redesignet. Foto: John Ankersen En ballepresser fra Case IH, bliver der også mulighed for at se i Ribe. Foto: John Ankersen Vagn Hansen er sælger hos Brdr. Holst Sørensen og er blandt andet ansvarlig for de hollandske Giant-læssere, som Brdr. Holst Sørensen er dansk og nordisk importør af. Foto: John Ankersen Merlo vil også kunne ses på Brdr. Holst Sørensens stand på Ribe Dyrskue. Den er i 2021-udgaven blevet opgraderet og forbedret på flere punkter Brdr. Holst Sørensen oplever stor interesse og efterspørgsel efter den selvkørende fodervogn fra Siloking. Foto: John Ankersen

Den store møgspreder fra Jeantil, vil også kunne ses på Ribe Dyrskue. Foto: John Ankersen

Har man sagt maskiner og dyrskue, har man også sagt Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe. Som en af de helt store maskinforretninger i området, med både import og salg af traktorer og landbrugsmaskiner, er virksomheden også blandt de helt store maskinudstillere på Ribe Dyrskue.

I år er ingen undtagelse - Brdr. Holst Sørensen A/S stiller med et stort maskinprogram på Ribe Dyrskue – heraf maskiner i nye versioner og med nyheder.

Indenfor traktorer er det Case IH, som Brdr. Holst Sørensen er kendt for. Og hér vil man i forbindelse med Ribe Dyrskue vise et bredt udsnit at det store brede program af Case IH, der omfatter mange størrelser og udgaver.

- Vi har blandt andet Puma 240 med, der er den mest solgte traktormodel i Danmark i både 2019 og 2020, forklarer Lars Andersen, der er maskinhandler og salgschef hos Brdr. Holst Sørensen.

2021-modellen er blevet opdateret og har blandt andet fået nydesignet motorhjelmen og fået nye LED-lygter foran. Desuden er frontliften blevet redesignet. Indenfor er kabinen blevet opdateret og udsynet blevet forbedret.

- Vi har kørt demoer i foråret med den nye model, tilføjer Lars Andersen, der tilføjer at Ribe Dyrskue bliver optakt til en række efterårs-demoer med den nye Case IH-model.

Case IH vil også blive repræsenteret med andet end traktorer – blandt andet vil der være en ballepresser i form af en Case IH RB545

Læssere til alle behov

Brdr. Holst Sørensen A/S er dansk og nordisk importør af de hollandske Giant-læssemaskiner, der på få år har fået godt fat i Danmark.

Programmet omfatter teleskoplæsser og minilæssere fra 1100 til 5500 kg – med et bredt spektrum inden for læssevægt og læsehøjde.

Modellerne omfatter både læssere med åbne som lukkede kabiner, og er alle produceret af den hollandske fabrik, der er en ung producent med blot 25 år på bagen.

Læsserne er løbende blevet udviklet og forbedret – og senest er også en el-drevet Giant-læsser blevet introduceret.

- Vi har især oplevet succes med den el-drevne læsser i Sverige, fortæller sælger Vagn Hansen.

Det er også Vagn Hansen, der er ansvarlig for Giant hos Brdr. Holst Sørensen. Det er han også indenfor et af maskinforretningens andre mærker indenfor læssere, nemlig de karakteristiske lysegrønne Merlo-læssere.

Merlo hr til i år budt på den helst store udvikling og opgradering. Ny motor, lav indstigning og med en integreret skræm i kabinen, hvor man kan veje helt ned til plus/minus 20 kilo.

- Det er samtidig den eneste teleskoplæsser, hvor man kan køre med døre åben, konstaterer Vagn Hansen, der også fremhæver den specielle kabineaffjedring, der efter sigende skulle være den eneste af sin slags på markedet.

Merlo hører til den type læsser, der af fagfolk og landmænd ofte betegnes som ”den ekstra traktor”. Den må eksempelvis trække en halmvogn og markredskaber.

Selvkørende fodervogne hitter

Hos Brdr. Holst Sørensen har man både almindelige fodervogne og selvkørende fodervogne fra Siloking i programmet. Og især sidstnævnte er interessant.

- Vi oplever stigende interesse og efterspørgsel efter selvkørende fodervogne, lyder det samstemmende fra Willi Jønsson og Vagn Hansen.

Brdr. Holst Sørensen fik importen af tyske Siloking i 2019, ja faktisk kan man reelt sige at de fik importen igen, for tilbage i 2005 havde man også importen, der dog dengang måtte indstilles på grund af omstrukturering af salget fra den tyske producent.

Hér i 2021 står Siloking stærkt i Danmark under Brdr. Holst Sørensen, og omkring de selvkørende fodervogne, er det især hastighed, kapacitet og besparelse i brændstofforbruget, der trækker hos kunderne.

Stærk opstilling på Ribe Dyrskue

Som nævnt stiller Brdr. Holst Sørensen op i stærkeste opstilling på Ribe Dyrskue. Foruden Case IH, Giant, Merlo og Siloking er der yderligere maskiner og vogne med på dyrskuet.

Blandt andet kan nævnes minigravere og gravemaskiner fra Kato, den store gødningsspreder fra Jeantil, dybdeharve fra Amazone og slagleklippere fra Orsi, som Brdr. Holst Sørensen er importør af.

Det hele kan opleves i forbindelse med Ribe Dyrskue på fredag på dyrskuepladsen i byen.

Læs også