Debutant med kæmpe drive

Et besøg på efterårets Kimbrerskue fik tændt en gnist i Mette Boisen. Nu har hun ansvaret for de fire køer, som udstilles fra Anesminde ved Løgstør, på årets Agro Nord.

Søren og Mette inseminerer selv halvdele af køerne hver. Og snakker meget om avl og reproduktion i besætningen. Mette Boisen arbejder på Anesminde ved Løgstør, hvor Søren Højgaard Andersen, har sagt ja til, at hun kan tage fire køer med på dyrskue. Trods Mette Boisen er født og opvokset på landet, var det først, da hun kom til at arbejde med kyllinger, at hun bestemte sig for at tage på landbrugsskole. - Det er mig, der har ansvaret for alt det omkring Agro Nord. Og jeg får hjælp af Søren og nogle kammerater til at vaske, klippe, trække i ringen og så videre, siger Mette Boisen.

Hun suger viden til sig, den unge Mette Boisen, som sidste år blev ansat på Anesminde ved Løgstør. Et landbrug med 170 økologiske årskøer drevet af Søren og Bent Højgaard Andersen.

- Hun vil det så gerne, er dygtig og brænder for at arbejde med køerne, og det er virkelig en fornøjelse, fortæller Søren Højgaard Andersen, som derfor har sagt ja til, at Anesminde i år udstiller dyr på Agro Nord.

De har tilmeldt fire køer.

- Det er mig, der har ansvaret for alt det omkring Agro Nord. Og jeg får hjælp af Søren og nogle kammerater til at vaske, klippe, trække i ringen og så videre, siger Mette, som netop har trukket rundt med et par køer denne formiddag.

- Det er hårdt arbejde, men jeg nyder det virkelig meget, lyder det.

Kan ikke lade være

Udstillerinteressen kom i efteråret, hvor Mette Boisen tog med en kammerat på Kimbrerskuet i Aars.

- Jeg blev fuldstændig bidt af det, og nu kan jeg slet ikke lade være. Det er hele stemningen og fællesskabet i, at alle har den samme interesse, og at der er plads til alle, forklarer Mette Boisen, mens hun holder øje med køerne i sengebåsestalden og med øjnene scanner køernes øremærker ved det mindste tegn på brunst.

Mette har taget et kurset som ejerinseminør og inseminerer halvdelen af køerne selv, mens Søren Højgaard Andersen inseminerer den anden halvdel.

- Kvægavl interesserer mig meget, men det er en stor verden, og det tager lang tid af finde ud af, men jeg vil gerne lære, siger Mette, med et smil.

Fra kylling til ko

Mette Boisen er født og opvokset på en svineejendom, og at det overhovedet blev kvæg og landbruget i det hele taget, er lidt af en tilfældighed.

Efter gymnasiet kom Mette til at hjælpe lidt til hos naboen, som har kyllinger, i weekenderne.

- Weekender blev til hverdag, og jeg blev fanget af at passe kyllinger og blev enig med mig selv om at starte på landbrugsskole. Og da der ikke er nogen fjerkrælinje, valgte jeg kvæg i stedet, fortæller Mette Boisen.

Der gik dog ikke lang tid, før alt fokus blev rettet mod kvæg. Og Mette har nu været på Anesminde, siden hun blev færdig som produktionsleder sidste år.

Nu gælder det Agro Nord og at suge endnu mere viden til sig, inden Mette Boisen til efteråret vender næsen mod USA, hvor hun blandt andet gerne vil passe køer.

 

 

Anesminde I/S

Mette Boisen står i spidsen for de fire køer, som kommer fra Anesminde ved Løgstør.

Laktation

Far

1

Monty P

2

Prader

2

Broback

3

Barnell

 

- Jeg blev fuldstændig bidt af det, og nu kan jeg slet ikke lade være. Det er hele stemningen og fællesskabet i, at alle har den samme interesse, og at der er plads til alle.

Mette Boisen, Anesminde

Læs også