Koldsø præsenterer spændende nyt på kornfronten

Jesper Koldsø, Koldsø Smede- og Maskinservice ApS, har et par nyheder i ærmet forud for Roskilde Dyrskue.

Hvis den daglige ydelse i grisestalden skal være i top, så skal foderet også være det. Det er en opdagelse, som flere husdyrproducenter erkender, og derfor har Jesper Koldsø fra Koldsø Smede- og Maskinservice ApS ved Høng i flere år haft fokus på at finde løsninger til blandt andet korntransport.

Og nu er han og kollegaerne klar til at fortælle om de nye løsninger på området. Det sker på Roskilde Dyrskue. Det vestsjællandske firma har således fået agentur på importen af både kornrensning, silo og tørreri.

- Vi har arbejdet på at få forhandlingen af renseriet i noget tid, men lige pludselig faldt det på plads, og så fik vi også tilbudt forhandling af silo og tørreri, så nu er vi pludselig blevet totalleverandør på alt det, forklarer Jesper Koldsø.

Det er den tjekkiske producent JK Machinery, der står bag kornrenseren, mens tørreriet er fra finske Arska.

- De (JK Machinery, red.) har leveret en sold-renser. Det er et udtryk for renseprincippet på den, kan man sige. Vi når desværre ikke at få et eksemplar hjem af den til Roskilde Dyrskue, men til gengæld får vi et tørreri med, som man vil kunne se på vores stand.

Dyrskuet giver god mening

Jesper Koldsø ser frem til at vende tilbage til Roskilde Dyrskue efter to års pause. For det giver noget at være til stede, også i forhold til det forretningsmæssige, mener han.

- Nogle gange overvejer vi, om det er pengene værd at tage på dyrskue, men da vi ikke er kommet afsted siden 2019, er vi ikke længere i tvivl om, at det sagtens kan betale sig at tage på dyrskuet. Det giver helt sikkert noget, hvis ikke med det samme, så på lidt længere sigt, fastslår Jesper Koldsø og fortsætter:

- Det er klart, at i vores virksomhed er det en stor opgave at være med. Men hvis vi gerne vil ud at vise vores ting frem, så kan man ikke gøre det med det samme resultat, hvis man ikke er med på dyrskuet. Og vi ser det som en god anledning til at få en snak om løst og fast, og det er jo ikke altid, at vi har tid til det til daglig.

Læs også