Dyrskuet i Thisted holder niveauet

Der er 330 dyr i kataloget, når Dyrskuet Thy-Mors vender tilbage den 11. juni.

Skoleelever fra Thisted, Morsø og Struer Kommuner strømmer igen til Dyrskuepladsen dagen før Dyrskuet Thy-Mors.

Som andre dyrskuer har arrangørerne af Dyrskuet Thy-Mors i år været spændte på, om interessen for at udstille dyr er intakt efter to års corona-aflysninger.

- Det ser sådan ud. Med 330 dyr i årets katalog lander vi tæt på gennemsnittet for de foregående år, så det må bestemt betegnes som en tilfredsstillende opbakning, siger Kim Jørgensen, formand for Dyrskuet Thy-Mors, der i år for første gang arrangeres i regi af landboforeningen Fjordland.

Dyrskuepladsen i Thisted by er kendt for at samle en stor kvægudstilling, og det er da også igen både malke- og kødkvæg, der kommer til at fylde rammerne lørdag den 11. juni, selv om antallet af tilmeldte dyr er lidt mindre end de seneste år. Henholdsvis 96 malkekvæg og 44 kødkvæg.

Til gengæld er der tilmeldt hele 32 kvier til derby-konkurrencen. Holstein dominerer blandt malkekvæget, mens Charolais og Dansk Blåkvæg traditionen tro stiller med de største hold blandt kødracerne.

Hesteudstillingen er som tidligere ret beskeden med kun seks dyr til bedømmelse, men andre heste dukker op for at deltage i dagens aktiviteter. Thy Køreselskab tilbyder køreture i hestevogn, og Sjørring Rideklub giver opvisning i voltigering og holder workshop.

Til gengæld sætter den genopstående fåreudstilling rekord med hele 11 dyr; ovenikøbet i to racer: Texel og Shropshire.

Også blandt smådyrene er der overvældende udstillerinteresse med hele 78 kaniner og en fjerkræudstilling, der for første gang også tæller seks ænder ved siden af høns og duer.

Landbruget i børnehøjde

Udstillere af maskiner og produkter vender også tilbage til Dyrskuet Thy-Mors.

- Lysten til at udstille med en stand på dyrskuet er usvækket efter to års ufrivillig pause. Vi har solgt 50 stande, og det er helt på niveau med tidligere, siger Kim Jørgensen.

Ved siden af de store, moderne maskiner vil der være en udstilling af gamle redskaber til roedyrkning, som vises frem i ringen, når dyreudstillingens afsluttende konkurrence i mønstring er overstået. 

Kim Jørgensen glæder sig over, at udstillerne også bakker op om dyrskuets traditionsrige tyvstart om fredagen, hvor elever fra skolerne i Thisted, Morsø og Struer Kommune er inviteret til »Landbruget i børnehøjde« på Dyrskuepladsen. Her hjælper et stort hold frivillige med at vise rundt blandt dyr, maskiner og aktiviteter.

På den front er interessen for dyrskueoplevelser stadigt kanonhøjt. Over 1.600 elever og 224 lærere har meldt deres ankomst fredag den 10. juni, hvor et stort antal lokale dagplejebørn også plejer at besøge pladsen.

- Det er altid en fantastisk optakt til dyrskuet, hvor vi har lejlighed til at give børn og lærere et indblik i livet som landmand. Det sker i et godt samarbejde med de lokaler kommuner, der betaler buskørslen for skolerne til og fra Thisted, siger Kim Jørgensen.

FAKTA

Dyrskuet Thy-Mors

MALKEKVÆG 96

Dansk Holstein 50

Dansk Rødbroget Holstein 11

Jersey 26

Rød Dansk Malkerace 9

Kvier til Derby-konkurrence 32

KØDKVÆG 44

Charolais 15

Dansk Blåkvæg 15

Dexter 6

Limousine 4

Simmental 4

HESTE 6

Haflinger 2

Shetlænder 3

Dansk Sports Pony 1

FÅR 11

Shropshire 2

Texel 9

KANINER 78

FJERKRÆ 63

Høns 33

Duer 24

Ænder 6

Læs også