Skoven til skue

Skovbyholm Grønt har plantet allé på standen, viser store skovmaskiner og er klar med landets billigste træpiller.

Skovbyholm Grønt tilbyder sig med alle former for skovopgaver, og med stort grej som her med flækning af træstammer, oparbejdes brænde i store mængder og 160.000 rummeter flis til sjællandske kraftvarmeværker. Med lokalt træ fra egne pasningsaftaler og entreprenøropgaver samt tørring med savsmuld som opvarmning er der tale om CO2-neutralt brænde fra Skovbyholm Grønt.

Der bliver igen i år lejlighed til en »skovtur« på dyrskuepladsen. Skovbyholm Grønt fra Vordingborg har taget både store allétræer, brænde, træpiller, supermuld til højbede og store skovmaskiner med på firmaets store 1.300 kvadratmeter stand nr. 955 ved indgang 9.

- Det er femte gang, vi udstiller på Roskilde Dyrskue, hvor vi viser noget af vores grej frem, blandt andet den store Jenz flishugger, der klarer træstammer op til 70 centimeters diameter. Fire gange hver dag starter vi Claas Xerion 4000 traktoren og flishuggeren, og hver gang vækker det stor opsigt, forventer indehaveren af skoventreprenørfirmaet, Hans Erik Nielsen.

Lige så meget glæder han sig til kunne tilbyde Danmarks billigste træpiller under skuet – til 2.195 kroner pr. palle. Og er man frisk på at modtage et helt træk, er der mulighed for at få prisen yderligere ned, forsikrer han, alt imens han minder om, at alt tyder på prisstigninger på træpiller med både den udenlandske vejafgift til august og den danske til januar.

CO2-neutralt brænde

- Vi har også dyrskuetilbud på brænde i palletårne, og det er vel og mærke lokalt træ fra vores skovninger rundt på Sjælland og Sydhavsøerne, hvor vi har pasningsaftaler for både store og mindre skovarealer, siger Hans Erik Nielsen og fortsætter:

- Alt brænde tørrer vi i vores tørreovne, som opvarmes med savsmuld. Derfor er vores brænde helt CO2-neutralt, og kan uden samvittighedskvaler bruges til opvarmning og hygge hjemme i stuerne.

På standen, der alle dyrskuedagene er bemandet med fem medarbejdere, vil de besøgende også kunne høre mere om Skovbyholm Grønt’s mange øvrige tilbud indenfor skovopgaver, skovrejsning, plantning af læhegn, fældning af vanskelige træer, og desuden vil der plantet tre-fire allétræer på standen.

- Allétræer har været en stor succes for os. Vi sørger for leveringen, som oftest træer i tre-fire meters højde fra en jysk planteskole, selve plantningen og bortskaffelsen af den gamle allé, fortæller Hans Erik Nielsen og nævner, at firmaet sidste år solgte 380 træer på skuet.

Skovbyholm Grønt har 50 ansatte, hvoraf 20 sæsonarbejdere. Her i foråret plantes og genplantes op mod 500.000 nye planter hos kunder. Firmaet har tilknyttet egen skovfoged til rådgivning, og årligt sælges 160.000 rummeter flis til sjællandske kraftvarmeværker.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 92 artikler om Dyrskuer 2024

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.