bannerPos

Over halvvejs i hus med efterafgrøder

I de røde felter er der søgt om tilstrækkelige efterafgrøder for 2019 allerede nu. Med til historien hører, at de neongrønne felter først åbner for tilmelding af efterafgrøder den 1. marts. Kilde: Landbrugsstyrelsen.

Henning K. Andersen

07-02-2019 14:40
Selv om tilskuddet til anlæg af efterafgrøder er sat ned fra 700 kroner til 529 kroner pr. hektar, har der stadig været godt gang i tilmeldingen af efterafgrøder, viser tal fra Landbrugsstyrelsen.

Der er søgt for 79.050 hektar målrettede efterafgrøder for 2019. Det viser tal fra Tast selv-service, som Landbrugsstyrelsen via LandbrugsInfo.dk har offentliggjort. Dermed er der søgt om tilskud til over halvdelen af det behov, der er for efterafgrøder eller alternative for i år. 

I alt er indsatsbehovet opgjort til 142.000 hektar mod 114.000 hektar sidste år. Tallene kommer i halen på de problemer, der på det nærmeste lagde Tast-selv service ned på første dag, der var åbent i denne omgang, hvilket var 1. februar. 

De arealer, der er søgt om støtte til nu, har det til fælles, at de har et indsatsbehov i forhold til grundvand, eller et indsatsbehov i forhold til kystvand og lav retention. Anden runde åbner 1. marts, hvor det også er muligt at søge tilskud i områder, der har et indsatsbehov til kystvand og høj retention.

Hvis ikke indsatsbehovet på 142.000 hektar bliver opfyldt, vil der efter alt at dømme medføre obligatoriske krav iom yderligere efterafgrøder. I 2018 tog miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen denne fremgangsmåde i brug, da han fremsatte et obligatorisk krav på yderligere 2.750 hektar med efterafgrøder oveni i de 105.000 hektar, som landbruget havde forpliftet sig til at plante i juni måned sidste år. 
 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer