Landbrugsmæglerfirma er klar til Vestjylland

Landbrugsmæglerfirmaet Landbrug John Frandsen venter bare på den rigtige kandidat, så åbner de en landbrugsafdeling i Herning.

 

Trods landbrugsmæglerfirmaet Landbrug John Frandsen netop har åbnet en landbrugsafdeling i Hjørring for at være endnu tættere på kunderne i Vendsyssel, er der planer om endnu én på vej.

- Så snart vi har den rigtige person at ansætte, åbner vi også en landbrugsafdeling i Herning, fortæller Mogens Olesen Damm fra Landbrug John Frandsen.

Afdelingen i Herning skal tage sig af det vestjyske område.

- I Herning og omegn er vi rigtig stærke på boligmarkedet, og det vil vi gerne understøtte med en landbrugsafdeling, som tager de professionelle landbrug, forklarer Mogens Olesen Damm.

- Vi vil dække de markedsområder, vi sidder på i forvejen med boliger. Og det her er heller ikke den sidste boligafdeling, vi åbner, siger Mogens, som netop har set sine kollegaer åbne boligafdeling nummer 39 i Hjørring, og inden nytår åbner nummer 40 i Vildbjerg.

- Vi tror på det, og vi vil med en ny Herning-afdeling være en aktiv spiller på landbrugsmarkedet i det nord-, midt- og vestjyske. Det er vores mål, forklarer Mogens Olesen Damm.

Det er dog svært at sige, hvornår en sådan afdeling kan slå dørene op.

- Vi har kontoret, og vi har også skrivebordet, så når den rigtige kandidat er der, er vi klar til at åbne, lyder det fra Mogens Olesen Damm.

Positivt landbrugsmarked

Landbrug John Frandsen oplever lige nu et positivt landbrugsmarked.

- Vi har ikke den nedgang, som boligområdet oplever lige nu, og jeg vil næsten sige, at vi oplever en vækst, siger Mogens Olesen Damm.

Den vækst, tror landbrugsmæglerfirmaet på, fortsætter.

- Der er masser af købere, og vi tror, at vi vil komme til at opleve nogle år, som vil være gode for sælgere. Så kan man spørge sig selv, hvornår det vender, men vi tror ikke, det vender her det første år til halvanden. Så vi mangler sælgere, for vi har købere nok, fortæller Mogens Olesen Damm.

Positivt marked

Når Mogens Olesen Damm kigger på landbrugsmarkedet lige nu, er det jord, der står øverst på listen.

- Ejendomme med jord omsættes rigtig meget lige nu – også i interne netværk. Det, tror jeg, er noget, vi kommer til at se mere af, forklarer Mogens Olesen Damm.

Han oplever, at alle typer ejendomme lige nu kan sælges, men det er jorden, der er den bærende faktor. Der bliver solgt flere kvægejendomme, også til Hollændere, som er begyndt at komme herop igen, og så ser Mogens Olesen Damm en begyndende efterspørgsel på ejendomme med slagtegrise. Og så er der en stor interesse for udviklingsejendomme med fokus på for eksempel energi.

 

Læs også